Bed and Breakfast 1889, Sint Geertruid,

Bed and Breakfast 1889
Bed and Breakfast 1889
Bed and Breakfast 1889
Bed and Breakfast 1889

Welkom in onze boerenwoning uit 1889 duurzaam verbouwd tot B&B met op de eerste verdieping 3 kamers met privé badkamer. Één kamer beschikt over een dakterras grenzend aan het sedum dak met zicht op het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De ontbijt- annex woonkamer geeft direct toegang tot de kleine en intieme gastentuin.

‘Bed and Breakfast 1889’ beschikt over 3 unieke gastenkamers waar oud en nieuw, verleden en heden elkaar ontmoeten. Deze tot een harmonisch geheel verbouwde B&B straalt warmte en rust uit. Natuurlijke materialen en het hergebruik van oude bouwmaterialen zorgen voor een aangenaam leefklimaat. Het ontbijt met veelal biologische streekproducten wordt geserveerd in de ‘gooj kamer’ zoals de beste kamer van het huis vroeger genoemd werd in Zuid-Limburg. ’s Avonds kunt u in deze kamer bijkomen van een mogelijk enerverende dag met een glaasje wijn, kop koffie of thee, muziek of een boek. Op warme zomeravonden is het heerlijk toeven in de gastentuin. De keuze is helemaal aan u.

Omgeving
Sint Geertruid is een plaats in het zuiden van Nederlands Limburg.Sint Geertruid ligt op ongeveer 138 m hoogte, op het Plateau van Margraten. Ten westen en zuiden van Sint Geertruid, daar waar dit plateau afdaalt in het Maasdal bevindt zich een hellingbos, het Savelsbos. Dit is niet alleen natuurhistorisch van groot belang, maar in het bos zijn bovendien de Henkeput en een vuursteenmijn gelegen die dateert uit ongeveer 5500 v.Chr.. In 2011 werden in de omgeving van Sint Geertruid vuurstenen gereedschappen van Neanderthalers gevonden die dateren uit het Middenpaleolithicum tussen 70.000 en 100.000 jaar geleden.
Het Plateau zelf bestaat voornamelijk uit agrarisch gebied. Daarnaast ligt op een steenworp afstand van dit dorp het schilderachtige natuurreservaat 'Het Savelsbos'. Het bos is van archeologische betekenis door de aanwezigheid van een eeuwenoude vuursteenmijn. Deze vuursteenmijn is in principe op woensdagavond onder begeleiding te bezichtigen. Het Savelsbos, waarin je nog resten van zee-egels en inktvissen kunt aantreffen, heeft een kenmerkende krijtflora.

 

 

In de omgeving van Bed and Breakfast 1889

De faciliteiten van Bed and Breakfast 1889

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: