Herom Giethoorn, Giethoorn,

Herom Giethoorn
Herom Giethoorn
Herom Giethoorn
Herom Giethoorn

Herom Giethoorn heeft leuke activiteiten voor jong en oud. Met 2 personen varen, glowingolf spelen, escaperoom , spiegeldoolhof, klimwand boeken of vanaf 6 personen kunt u bij ons paintballen, lasergamen, klompgolf, glowingolf, varen, fluisterboot huren, kanotochten maken, gps puzzeltocht, cyclekarten, escaperoom games en nog meer boeken.

Voor familiedag, teamuitje, bedrijfsfeest of club uitje met leuke activiteiten en eten en drinken in ons restaurant. U kunt online reservering plaatsen en de activiteit boeken. Hierdoor bent u verzekerd van plek voor uw groep om de activiteit te doen. Ons bedrijf heeft zowel indoor als outdoor activiteiten, met ruime parkeergelegenheid waar u gratis uw auto kunt parkeren. Terras met uitzicht op vijver met waterfietsen, springkussen en glijbaan. Gelegen aan fiets en vaarroutes ook met de boot bereikbaar als tussenstop met uw familie of groep voor een activiteit tijdens uw verblijf in Giethoorn.

Omgeving

Het Kraggehuis in het Bovenwijde
Nationaal Park Weerribben-Wieden. Giethoorn is gelegen in de Wieden, en aan de rand van een zeer uitgestrekt Nationaal Park. De Wieden bestaan, voor zover eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten, uit ongeveer 6000 ha aan plassen, rietlanden, moerasbossen, natte weilanden en ander natuurgebied.
Giethoorn ligt in een waterrijk gebied met verschillende grote en kleinere meren, waarop veel aan watersport wordt gedaan. Nabij het dorp zelf liggen het Bovenwijde en het Zuideindigerwijde, iets zuidelijker liggen de uitgestrekte plassen Belterwijde en Beulakerwijde. Watersportcentra liggen o.a. bij Blauwe Hand en bij Ronduite.
Op veel plaatsen in het dorp zijn boten te huur. Voor een groot deel betreft het motor- en fluisterbootjes, maar ook punters van polyester of hout, met of zonder motor zijn te huur. De punters zonder motor moeten dan door het dorp gepunterd worden. Ook zijn er zeilpunters te huur. Veel bedrijven bieden rondvaarten door het dorp aan.
Museumboerderij 't Olde Maat Uus. Dit is een Giethoornse boerderij uit ± 1800 met een expositie over 100 jaar wonen en werken in Giethoorn. De boerderij is ingericht in oude stijl, inclusief grutterswinkeltje, vissershuisje, tjaskermolen en hooiberg.
Scheepswerf Schreur en scheepswerf Wildeboer. Hier worden Gieterse punters en streekeigen platbodems gebouwd.
Museum "De Oude Aarde". Hier bevindt zich een expositie van edelstenen, sierstenen en mineralen, en een terrarium.
Schelpengalerie Gloria Maris
Automuseum "Histomobil". Naast auto's en andere vervoermiddelen worden hier ook schaatsen, weegtoestellen etc. tentoongesteld.
Pottenbakkerij Rhoda. Vervaardigt aan de Dorpsgracht in Giethoorn al 30 jaar handgedraaid keramiek in onder andere de kleur "Gieters blauw".

 

In de omgeving van Herom Giethoorn

De faciliteiten van Herom Giethoorn

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: