Klimbos Garderen, Garderen,

Klimbos Garderen
Klimbos Garderen
Klimbos Garderen
Klimbos Garderen

Centraal op de Veluwe, midden in de natuur vind je Klimbos Garderen. Door een uniek zekersysteem waarbij je continu gezekerd bent, is dit het veiligste klimbos van Nederland. In Klimbos Garderen vind je diverse parcoursen, waaronder een parcours met uitsluitend tokkels en een parcours vol met fun onderdelen. Ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit klimbos dus zeer geschikt!

Het park bestaat uit maar liefst negen verschillende parcoursen. Om te beginnen is er het nettenparcours 'Netventure', speciaal voor de allerkleinsten. Daarnaast zijn er acht parcoursen die je met een minimale lengte van 1.20 meter kunt beleven. Deze parcoursen zitten vol leuke, spannende en avontuurlijke elementen. Van een tonnenlift, Wipe out ballen tot glijbaan, evenwichtsbalken, een bewegend net tot een spinnenweb. En zelfs een skateboard en een fiets op 25 meter hoogte. Je komt echt van alles tegen in de bomen!

Omgeving

Garderen is een dorp en voormalige gemeente liggend in de gemeente Barneveld, in de Nederlandse provincie Gelderland.Het dorp is gelegen in een agrarische enclave op de westflank van de Veluwe. Het heeft al een lange tijd een toeristische functie, maar is altijd een behoudend en kerkelijk dorp gebleven. Garderen ligt in een groene omgeving en nabij de plaats ligt boswachterij Speulderbos. Dit gebiedt leent zich uitstekend voor adembenemende wandel-, fiets- en paardrijtochten.

Maar ook kinderen zullen zich een vakantie in Garderen nog lang herinneren. De directe omgeving biedt veel mogelijkheden tot leuke uitstapjes zoals Julianatoren, de Apenheul en Klimbos Garderen. Een plek waar de spelcomputers vergeten worden en kids ervoor kiezen om erop uit te trekken in de natuur.

Tips en trips:
- Bos De Wildekamp
- Julianatoren in Apeldoorn
- Speulder- en Sprielderbos
- Paleis 't Loo in Apeldoorn
- Kootwijkerzand
- Landgoed Schovenhorst
- Klimbos Garderen
- Apenheul in Apeldoorn
- Het Kröller-Müller Museum
- Recreatiegebied Zeumeren
- Schateiland Zeumeren

Toeristisch Informatie Punt Garderen is gevestigd in korenmolen De Hoop aan de Oud Milligenseweg 5 te Garderen. Als karakteristiek herkenningspunt is korenmolen de Hoop ‘het gezicht’ van Garderen. Onmiskenbaar aanwezig in de ‘skyline’ en dat is ‘ie al eeuwen!Toen het IJsselmeer nog niet was ingedamd en bemalen en als woeste Zuiderzee te boek stond, was de molen al een herkenningspunt. Hij gold als baken op de even zo woeste zandgronden van de Veluwe.

In de omgeving van Klimbos Garderen

De faciliteiten van Klimbos Garderen

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: