Recreatiepark Steinerbos , Stein,

Recreatiepark Steinerbos
Recreatiepark Steinerbos
Recreatiepark Steinerbos
Recreatiepark Steinerbos

Het Steinerbos of Recreatiepark Steinerbos is een bos en een recreatiepark in Stein in de Nederlandse provincie Limburg. Het park is een kleinschalig recreatiepark wat vooral op jongere kinderen en natuur is toegespitst. In het park is onder andere te vinden:

een binnenzwembad,
een buitenbad en een peuterbad,
diverse speeltuinen,
een roeivijver,
een waterglijbaan
"Steinerbos-express"; een trein door het park,
waterfietsen,
skelters,
minicars,
familieglijbaan,
trampolines,
een speelstraat met kasteel,
en een kinderboerderij.

Het park telt een ingang en twee parkeerplaatsen. Er is ook een heemtuin van natuurorganisatie IVM. Deze is echter alleen op afspraak te bezoeken. Het park heeft een eekhoorn met een blauwe das als mascotte.

Omgeving

Stein is een gemeente in Nederlands-Limburg. De hoofdplaats is de gelijknamige plaats Stein, waar ook het gemeentehuis staat.Een goed geheim blijft lang bewaard, maar we willen het geheim Stein graag met jou delen. Ontdek verscholen pareltjes, bijzondere beschermde dorpsgezichten, monumentale kerken en kastelen, de schoonheid van de Maas, de diversiteit in landschappen en natuur! De bewoners van Stein heten iedereen van harte welkom.

Stein heeft maar liefst twee beschermde dorpsgezichten, te weten Elsloo en Urmond. Ontdek ze zelf via één van de vele wandelroutes in Stein.In de Meerser Koegriend langs de Maas staan vijftien boomstammen die doen vermoeden dat hier een bos is afgebrand. De waarheid is echter anders. De bomen zijn 1400 tot 1700 jaar oud en maken deel uit van een nieuw monument, Woodhenge. De bomen kwamen onder het grind vandaan bij afgravingen in Stevensweert. Zij symboliseren de kracht van moeder natuur.

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Pak je fiets, trek je wandelschoenen aan en ontdek het nieuwe grensoverschrijdend (toeristisch recreatief) natuurgebied Rivierpark Maasvallei zelf.

Het kasteelpark van Stein ligt rondom de ruïne van kasteel Stein, een voormalige waterburcht, die opgetrokken is op een zogenaamde 'motte'. In de 19e eeuw vormde de ruïne een onderdeel van een landschapspark. Het kloosterkerkhof dat in het park is gelegen, herinnert aan de tijd dat kasteel Stein een Missiehuis was. Bij kasteel Elsloo werd aan het begin van de 19e eeuw een Engels landschapspark aangelegd, dat aansluit op het Elserbos en Bunderbos. Oorspronkelijke elementen als vergezichten, hellingen, slingerende paden, waterpartijen en bijzondere bomen zijn hier nog aanwezig. In het kasteelpark ligt ook de prachtige Botanische tuin.

Het Heidekamppark is een gebied van 45 hectare. Het is toegankelijk en aantrekkelijk gemaakt door aan te sluiten op groengebieden in de omgeving. De rustpunten, de 2,5 hectare aangeplant bos, een hondenloslaatgebied, een Klimaatpad, een trimparcours, een bikepark en een 2.000 vierkante meter groot natuurlijk speelgebied voor kinderen benadrukken de beleving en de veelzijdigheid van dit groene recreatiegebied.

Via het veerpontje Hoal Euver ll in Berg aan de Maas kunt u via de Maas naar België. Ideaal voor een grensoverschrijdende wandel- en of fietsroute. Wandelaars en fietsers steken gratis over, gemotoriseerde voertuigen betalen een klein bedrag.

 

In de omgeving van Recreatiepark Steinerbos

De faciliteiten van Recreatiepark Steinerbos

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: