Pretpark de Valkenier, Valkenburg,

Pretpark de Valkenier
Pretpark de Valkenier
Pretpark de Valkenier
Pretpark de Valkenier

De Valkenier is een attractiepark, gelegen in Valkenburg aan de Geul in Limburg. Het park en zijn attracties zijn vooral gericht op jonge kinderen. De Valkenier ligt centraal in Valkenburg. Snoopie de Clown is de mascotte van het park. Deze mascotte is als entertainer in het park te vinden. Er zijn verschillende clown-shows en de clownskop van Snoopie op verschillende attracties terug te vinden.

Pretpark De Valkenier is een leuk familiepark met veel verschillende attracties voor jong en oud. U kunt bijvoorbeeld genieten van de snelle Green Snake achtbaan, ga als een speer van de supersnelle cobra waterglijbaan, ontdek de hindernissen in ons blotevoetenpad en laat je voetjes lekker tintelen of schommel en klim er lekker erop los in Piratenland!

In het park staan een zelfbedieningsrestaurant en kraampje met junkfood. Daarnaast staan er een suikerspinnenkraam en een ijswinkel. Ook is er een souvenirwinkel te vinden.

De Valkenier is voor iedereen. De meeste attracties zijn geschikt voor alle leeftijden. Ouders en opa’s en oma’s kunnen dus gewoon gezellig mee in de attracties. Daarnaast zijn wij:

Het oudste pretpark van Nederland.
Het voordeligste pretpark van Europa.
Inmiddels al vier generaties lang een familiebedrijf.
Een pretpark met avontuurlijke binnen- én buitenattracties.

Omgeving

Valkenburg ligt in het zuiden van Limburg in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Valkenburg is een oude stad en al in de 11de eeuw wordt de naam genoemd. Maar ook voor deze periode woonde er al mensen in de Geulvallei. Tegenwoordig is Valkenburg één van de grootste toeristische bestemmingen binnen Limburg. Ieder jaar worden er meer dan 1 miljoen hotelovernachtingen verkocht in de stad er komt een veelvoud hiervan aan dagjesmensen naar de stad toe. Dit is ook niet zo gek als je ziet hoe groot het assortiment aan verschillende toeristische attracties er hier is. De stad heeft voor ieder wat wils. Gezellige terrassen, prachtige fietsroutes, een kuuroord, grotten, een casino en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom wie een dagje of een weekendje weg wil in eigen land zit hier goed. Daarnaast worden er hier ieder jaar tal van evenementen gehouden zoals de jaarlijkse kerstmarkt, de paardenmarkt en natuurlijk meerdere wielerwedstrijden. De jaarlijkse Bokkemert behoort tot de grootste markten van Limburg.

In Valkenburg bevinden zich tal van horeca gelegenheden. Dit varieert tussen Chique eetgelegenheden tot karaokebars en alles wat er tussen zit. De meeste restaurants en cafés bevinden zich in het oude centrum van de stad in de muntstraat, kerkstraat, de grotestraat of het Grendelplein. Deze straten zijn een aaneenschakeling van terrassen. Zelfs in de wintermaanden blijven deze terrassen voor het grootste gedeelte staan. Op warme zomerse dagen is vaak moeilijk om hier op één van de vele terrassen een goede plek te veroveren. Doordat het grootste gedeelte van de mensen hier op de terrassen toeristen zijn zorgt dit voor een prachtig schouwspel. Opvallend is ook het grote aantal vrijgezellenfeesten, dat hier gehouden worden. Er is gedurende het jaar geen enkele weekenddag dat je hier geen groep met gek verklede spelletjes spelende aanstaande bruidsparen tegenkomt. Opvallend in het straatbeeld zijn de vele amusementshallen.

In Valkenburg en in de omgeving eromheen liggen meerdere grotten hiervan zijn de Gemeentegrot en de Fluweelengrot de bekendste. Al deze grotten zijn ontstaan door de winning van mergel of kalksteen. In totaal ligt er hier ongeveer 200 kilometer aan verschillende gangenstelsels. De Fluweelengrot is in de 17de eeuw ontstaan door de bouw van het Kasteel van Valkenburg. Een aantal vluchtgangen van dit kasteel komen in de grotten uit. Tegenwoordig zijn er gedeeltes van deze grotten die met een gids te bezoeken zijn. In de Gemeentegrot is het zelfs mogelijk om de grotten per trein te ontdekken. Ieder jaar wordt er in deze grot een grote kerstmarkt gehouden. In valkenburg ligt ook nog de Steenkolenmijn een oude mergelgroeve waar de situatie van de vroegere steenkolenmijnen op werkelijke grote wordt nagebootst. Houd er bij een bezoek op warme zomerdagen rekening mee dat het in de grotten over het algemeen veel koeler is dan de buitenlucht op dat moment. Een jasje of vest is dan vaak niet overbodig.

 

In de omgeving van Pretpark de Valkenier

De faciliteiten van Pretpark de Valkenier

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: