Museum De Oude Aarde, Giethoorn,

Museum De Oude Aarde
Museum De Oude Aarde
Museum De Oude Aarde
Museum De Oude Aarde

Ontdek de schoonheid van moeder natuur bij De Oude Aarde in Giethoorn. De mooiste edelstenen, mineralen en fossielen zijn sinds 1969 verzameld in het museum. Door de vele ontdekkingsreizen van René Boissevain (de oprichter van het museum) is het museum gevuld met unieke collectie. Ontdek de wonderlijke vormen, schitterende kleuren en stenen waarvan je niet kon dromen dat ze bestonden, je komt ze allemaal tegen in het schaars verlichte museum. Je vindt hier o.a. het grootste ei ter wereld, de Amethist geode uit Brazilië en de versteende boomstam uit Amerika.

De winkel is een beleving op zich! De winkel collectie bestaat uit een van Nederlands mooiste collectie edelstenen, mineralen en fossielen voor de verzamelaar, maar ook unieke sieraden, gravures, decoratieve stukken, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij de Oude Aarde. Natuurlijk gemaakt van steen!

De Oude Aarde, een stééngoed idee!

Omgeving

Giethoorn Overijssel wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd. Met haar prachtige huisjes en vele kanalen doet het niet onder aan de bruisende stad in Italië. Gelukkig is Giethoorn lekker dichtbij. Het dorpje is populair onder toeristen uit zowel buitenland als Nederland. Er is dan ook veel te zien en doen in Giethoorn.

In en om Giethoorn centrum vind je veel bezienswaardigheden. Giethoorn bezienswaardigheden zijn er voor iedere leeftijd. Zo zijn er verschillende musea die je meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis en omgeving van het dorpje:

• Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus
• Gloria Maris Schelpengalerie
• Museum "Het Gildenhuys"

Heeft u een dagje Giethoorn provincie gepland en is het goed weer? Dan is het Nationaal Park Weerribben-Wieden zeker een aanrader. Dit nationaal park in Overijssel is het grootste laagveenmoeras in Noordwest-Europa. Gewoon in ons kleine kikkerlandje! Dit park biedt een mooi, typisch Nederlands uitzicht. Ideaal om een mooie wandeling te maken dus. Op zoek naar een hoogwaardige activiteit? De Woldberg is, in tegenstelling tot haar naam doet vermoeden, een heuvel in Steenwijkerland. De heuvel is 26 meter hoog en daarmee een bescheiden bult in het landschap. Toch valt de Woldberg erg op in haar vlakke omgeving. De heuvel is een stuwwal die is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Een echt stukje geschiedenis dus! Wat verder een bijzonder weetje is, is dat de paden op de Woldberg zijn verhard met het puin dat is ontstaan na het bombardement op Rotterdam in de tweede wereldoorlog.

Giethoorn staat bekend om haar vele kanalen. Het is dan ook absoluut een aanrader om een stukje te gaan varen. In de verschillende soorten bootjes die te huren zijn zie je het dorp van een heel ander perspectief. Daarnaast kom je op plekken die anders onbereikbaar zijn. Vaar vlak langs de pittoreske huisjes in een fluisterbootje of kom meer te weten over het dorp in een interessante rondvaart. Om het water op te gaan in Giethoorn kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden:

• Sloepvaren
• Fluisterboten
• Rondvaarten
• De Punter
• Kano
• Kajak
• Stand Up Paddle (Suppen)
• Windsurfen
• Kitesurfen

In de omgeving van Museum De Oude Aarde

De faciliteiten van Museum De Oude Aarde

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: