Natuurmuseum Holterberg, Holten,

Natuurmuseum Holterberg
Natuurmuseum Holterberg
Natuurmuseum Holterberg
Natuurmuseum Holterberg

Natuurmuseum Holterberg is één van de oudste en bekendste natuurmusea van het land.Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld. Kom oog in oog met meer dan 1000 dieren.Natuurmuseum Holterberg is nationaal en internationaal beroemd om zijn diorama’s. Levensgrote “kijkdozen”, die een prachtige blik op de dierenwereld geven.

Het museum is geschikt voor alle leeftijden. In de schoolvakanties zijn er diverse kinder activiteiten. Behalve activiteiten in de schoolvakanties, kunnen kinderen het hele jaar door speurtochten maken. Er is een baby verschoonruimte aanwezig. Honden toegestaan.

Het museum is rolstoelvriendelijk en er is een invalidentoilet aanwezig.

Omgeving

Holten is een dorp in de landstreek Salland (Overijssel, Nederland) en behoort sinds 2001 tot de gemeente Rijssen-Holten.Holten ligt aan de Holterberg aan het zuidereind van de Sallandse Heuvelrug. Aan de oostkant ligt De Borkeld, een gebied dat zich uitstrekt tussen Holten, Markelo en Rijssen. Aan de zuidkant ligt de buurtschap Beuseberg.  Vlak buiten Holten liggen de fundamenten van het middeleeuwse kasteel De Waerdenborch. De bouw ervan moet in 1377 zijn begonnen, maar al in 1380 werd het verwoest, om het jaar erop als vooruitgeschoven verdedigingspost voor de stad Deventer te worden herbouwd. Omstreeks 1530 was het kasteel overbodig geworden en werd het afgebroken. De Waerdenborch is nu nog de naam van een openbare scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium.

Op de Holterberg ligt het Holten Canadian War Cemetery en het Natuurmuseum Holterberg. Via de toenmalige burgemeester van Holten en het Ministerie van Oorlog werd bewerkstelligd dat een stuk Nederland voor dit doel aan het Canadese Gouvernement kon worden geschonken. Nog steeds is de begraafplaats Canadees grondgebied. Op de Canadese begraafplaats hebben naast 1355 Canadezen ook 36 Britten, 2 Australiërs en 1 Belg hun laatste rustplaats. In 2011 werd het informatiecentrum geopend door prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven met de onthulling van het kunstwerk "For all generations". Dit kunstwerk is geschonken door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is ontworpen en uitgevoerd door kunstenares Annemiek Punt.

Wandelroutes
Door Holten loopt het Pieterpad. De route loopt van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht.
Over de Holterberg loopt het Marskramerpad: deel I is het Nederlandse deel van de Handelsweg (E11), die loopt van Osnabrück naar Deventer.
Het Overijsselpad (LAW 2) voert van Steenwijk tot Enschede. De lengte is 177,5 km en is verdeeld in 6 trajecten.

Bij Natuurmuseum Holterberg starten ook diverse fraaie wandelingen. 

In de omgeving van Natuurmuseum Holterberg

De faciliteiten van Natuurmuseum Holterberg

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: