Restaurant de Schans, Montfoort,

Restaurant de Schans
Restaurant de Schans
Restaurant de Schans
Restaurant de Schans

Midden in het groene Hart van Holland tussen de vestingstadjes Oudewater en Montfoort - om precies te zijn in het voormalige buurtschap Willeskop -bevindt zich
restaurant De Schans van Lilian en Ries Verburgt. Met deze virtuele kennismaking proberen zij u in de verleiding te brengen om restaurant De Schans met een persoonlijk bezoek te vereren.

Patron-cuisinier Ries Verburgt weet als geen ander culinaire hoogstandjes te creëren, tegen prijzen die het gezellig houden. Gebruik makend van vooral streek- en seizoensgerechten combineert hij verrassende smaken tot een subliem geheel. En dit is iets dat in woorden niet is uit te drukken, je moet dat beleven. Het beste is om dat zelf te komen proeven en ervaren. Wacht daar vooral niet te lang mee.Graag nodigen wij u uit om alvast een voorproefje te nemen; klik daarom door
naar onze inmiddels weer vernieuwde menukaart.

Zoals al geschreven, wacht niet te lang! Wij laten u namelijk graag kennis maken met onze kookkunst en gastvrijheid. Met genoegen noteren wij uw welkome reservering.

Omgeving

Montfoort...oud stadje aan de Hollandsche IJssel, maakt deel uit van het Groene Hart en ligt midden in de landelijke Lopikerwaard. Linschoten...pittoreske historische kern met het grootste oorspronkelijke landgoed in de Randstad. Montfoort is een van oorsprong Middeleeuws stadje. Veel markante en historische gebouwen zijn bewaard gebleven, zoals de Commanderije van St. Jan, de Grote of St. Janskerk, het oude stadhuis met IJsselpoort het "Kasteel" en molen "De Valk" (volledig gerenoveerd en weer als maalmolen in gebruik, met winkeltje op zaterdag).

De kern Linschoten werd ca. 900 na Chr. al bewoond. De oude dorpskom is in 1966 tot beschermd gebied verklaard. Buiten de dorpskern, aan het schilderachtige riviertje De Lange Linschoten, bevindt zich temidden van beschermd natuurgebied een uniek oud landgoed met daarop het "Huis te Linschoten". Op afspraak bij VVV Montfoort kan hier een begeleide rondwandeling worden gemaakt.

In beide kernen is het de moeite waard om een historische wandeling te maken. Hiervoor zijn bij de VVV Monumentenroutes te verkrijgen, maar ook kan onder begeleiding van een gids een uitgebreide informatieve wandeling worden gemaakt.

Voor fietsers en wandelaars is de omgeving een zeer aantrekkelijke bestemming. Veel wandel- en fietsroutes zijn uitgezet, waar ook onderdelen van knooppuntroutes in zijn opgenomen. Leuke stops zijn te maken bij diverse landwinkels met producten uit Het Groene Hart. Ook Bezoekerscentrum De Utrechtse Waarden is de moeite van een bezoek waard. Hier bevindt zich een permanente interactieve tentoonstelling over de cultuur, natuur en historie van het landschap van de Lopikerwaard. Van april tot oktober kan in de voormalige hooiberg of op het terras van het theehuis van een drankje en klein hapje worden genoten.

Ook watersporters zijn van harte welkom: Ruime gelegenheid om aan te leggen aan weerszijden van de Hollandsche IJssel. Er zijn bewegwijzerde kanoroutes over de Hollandsche IJssel, de Lange Linschoten en de Montfoortsche Vaart. Voor de waterratten is van begin mei tot medio september het mooie verwarmde zwembad in Montfoort geopend, met douchegelegenheid voor waterrecreanten.

In Montfoort en Linschoten zijn meerdere restaurants met vermaarde keuken. Bij zomerse temperaturen kan bij een aantal hiervan lunch of diner op het terras worden gebruikt. Maar ook voor een eenvoudiger hapje kan men op diverse locaties terecht. In de plaatselijke café's is het tot in de kleine uurtjes goed toeven.

In de omgeving van Restaurant de Schans

De faciliteiten van Restaurant de Schans

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: