Speelgoedmuseum, Oosterhout ,

Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum
https://www.speelgoedmuseum.nl/

We verwelkomen u graag in ons moderne museum vol speelgoed uit vroeger tijden. Via de speelgoedkast komt u in zes zalen. Eén daarvan is het carnavalsmuseum dat u voert langs de geschiedenis van het carnaval in Oosterhout. De zaal naast de ingang, onze zevende zaal, gebruiken we voor steeds weer een andere bijzondere expositie.

In het Poppenparadijs kunnen alle lades en kasten open. Bij Stoer Speelgoed kunnen de spectaculaire Meccano bouwwerken en de houtfabriek in beweging gezet worden. In de zaal De Voorstelling Begint kunt u in het theatertje plaatsnemen voor een verrassende toverlantaarnvoorstelling. En in het carnavalsmuseum tenslotte kan een virtuele wagen gebouwd worden die in de optocht meerijdt.

Neem een fotospeurtocht mee of leen het boekwerkje met informatie over bijzondere stukken uit de collectie.

Omgeving

In Oosterhout is voor jong en oud van alles te beleven. Het gezellige historische centrum kent vele mooie panden, drink- en eetgelegenheden, leuke winkels en een mooi stadspark. Ook biedt Oosterhout veel sport- en culturele activiteiten en evenementen, zowel in de binnenstad als daarbuiten. Er zijn vele soorten campings, bed-and-breakfasts en hotels. Kortom; Oosterhout heeft een breed aanbod aan vrijetijdsvoorzieningen

Het bruisend winkelhart van Oosterhout bestaat uit het overdekte winkelcentrum Arendshof, plus een aantal daarop aansluitende autovrije winkelstraten. Het winkelgebied loopt van het Schapendries(plein) tot aan de Markt en tot aan het Bouwlingplein met daaraan het Bouwlingcenter. Het winkelgebied omvat niet alleen de bekende landelijke winkelketens, maar ook veel lokale ondernemers met uiteenlopende specialiteiten. U vindt er ook een uniek binnenhofje met verschillende kleinschalige winkeltjes.

Ook buiten het centrum van Oosterhout is er een groot aanbod aan winkels. Zo zijn er twee wijkwinkelcentra: het winkelcentrum Zuiderhout in de wijk Oosterheide en het winkelcentrum Arkendonk in de wijk Dommelbergen. Daarnaast heeft Oosterhout ook een meubelboulevard. Deze is gelegen aan de Meerstoel vlakbij de afrit Oosterhout-Zuid van de A27 (Breda-Gorinchem). Bij elk van deze drie deelwinkelcentra kunt u gratis parkeren.

Op vrijdagavond is het koopavond in Oosterhout en zijn veel winkels tot 21.00 uur open.

U kunt ook één van de twee gezellige weekmarkten in Oosterhout bezoeken: op de Markt aan de voet van de Sint Jansbasiliek (zaterdag) in het centrum van Oosterhout en bij het wijkwinkelcentrum Zuiderhout (woensdagmiddag) in de wijk Oosterheide.

In de omgeving van Speelgoedmuseum

De faciliteiten van Speelgoedmuseum