Het Cameramuseum, Zierikzee,

Het Cameramuseum
Het Cameramuseum
Het Cameramuseum
Het Cameramuseum

Het Cameramuseum vertelt het verhaal over de historie en het ontstaan van de fotografie in al haar aspecten tot nu toe, een ontdekkingstocht voor jong en oud. Ontdek meer over de Schouwse fotografen, donkere kamer, studio, projectie en stereo. Natuurlijk komen ook veel camera’s en allerlei toebehoren aan bod. En dat alles wordt omlijst met levensechte taferelen. Ook zijn er veel doe-activiteiten te boeken voor groepen en u kunt op afspraak op de foto in Zeeuwse klederdracht (vanaf twee personen).

Wat heeft een prisma met fotografie te maken, wanneer en hoe werd de eerste foto gemaakt en wat is een camera obscura? Ontdek meer over de Schouwse fotografen, hoe een camera werkt en wat er allemaal bij komt kijken voordat je een foto in je handen hebt. De donkere kamer, de studio, projectie, stereo en natuurlijk camera’s en allerlei toebehoren komen aan bod. En dat alles wordt omlijst en aangevuld met levensechte taferelen.

Omgeving

Zierikzee is een kleine stad met een grootse historie en dat zie je vandaag de dag nog steeds. In en rond het compacte stadshart staan ruim vijfhonderd monumenten. Daarmee zit Zierikzee stevig in de top tien van Nederlandse monumentensteden. Je kunt hier makkelijk een paar uur ronddwalen en je vergapen aan pleinen, steegjes, de oude stadshavens en imposante gevels. Dat gecombineerd met winkels en gezellige terrassen maakt Zierikzee een prima bestemming voor een dagje shoppen en rondsnuffelen of een weekendje weg.

Dankzij de Dikke Toren, zoals de Sint Lievens Monstertoren ook wel wordt genoemd, heb je al vanaf ver door dat je Zierikzee nadert. Het gebouw torent met zijn hoogte van ruim 62 flink boven de stad uit. En dan te bedenken dat het oorspronkelijke plan was om hier een kolos van 130 meter hoog te bouwen! Vlak naast de toren staat de Gothische Kerk. Die staat los omdat men bang was dat alleen het aanleggen van het fundament van die toren zo ingrijpend zou zijn dat de kerk zou kunnen verzakken. Je kunt de toren beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over Zierikzee en de Oosterschelde.

De haven speelde eeuwenlang een belangrijke rol in Zierikzee. De stad verdiende zowel aan de handel als de visserij. Je kunt niet om de haven heen bij een bezoek aan Zierikzee. Je kunt er langs wandelen, een terrasje pakken, of iets meer meekrijgen over de historie bij Museumhaven Zeeland. Je vindt er klassieke Zeeuwse platbodems en andere historische schepen en je kunt een rondvaart maken. Je krijgt er niet alleen iets mee over de historie van Zierikzee, maar over de hele Zeeuwse scheepvaart.

 

 

In de omgeving van Het Cameramuseum

De faciliteiten van Het Cameramuseum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: