Restaurant ff Swanjéé, 's-Hertogenbosch,

ff Swanjéé
ff Swanjéé
ff Swanjéé
ff Swanjéé

Restaurant ff Swanjéé is gelegen in het Brabantse 's-Hertogenbosch. FF Swanjéé staat voor Gastvrijheid, Beleving en Kwaliteit, dit is het fundament van het bedrijf. ff eten , ff een cocktail, ff genieten, ff uitrusten, ff chillen, ff een Wapazz, ff een bakje koffie, ff internetten, ff een goed glas wijn, ff een biertje, ff een Angus beef. Alles kan!

Het is een modern, gastvrij restaurant met een huiskamersfeer. U kunt hier terecht voor een snelle of lekker lange lunch, vers gemaakte cocktail, goed glas wijn en natuurlijk voor een uitgebreid heerlijk diner om nooit te vergeten. Bij ff Swanjéé werken we met eerlijke kwaliteitsproducten, deels biologisch en altijd zoveel mogelijk zelfgemaakt. 

OPENINGSTIJDEN
We zijn alle dagen geopend
van 12.00 tot 01.00 uur

Openingstijden keuken:
zo-do 12.00 tot 22.00 uur
vr/za 12.00 tot 22.30 uur

Omgeving

's-Hertogenbosch, veelal Den Bosch genoemd, is de hoofdplaats van de Nederlandse gemeente 's-Hertogenbosch. Daarnaast is het de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. In ’s-Hertogenbosch valt ontzettend veel te doen en beleven. Door haar veelzijdigheid stelt de stad niemand teleur. Voor de fanatieke cultuursnuivers zijn daar de musea, rondvaarten en stadswandelingen. De shopaholics kunnen helemaal losgaan in de diverse winkelstraten. De kinderen vermaken zich prima tijdens de verschillende activiteiten. Wat tussen de bedrijven door niet vergeten mag worden is het nuttigen van een hapje en een drankje bij een van de knusse cafe's en restaurants die je in de binnenstad vindt.

's-Hertogenbosch is vooral bekend vanwege de enorme en prachtig gebouwde Sint-Janskathedraal, een hoogtepunt van de late Brabantse gotiek. Het is een groot kerkgebouw met de titel van kathedraal omdat het de zetel is van de bisschop van 's-Hertogenbosch. In de Sint-Jan staat het genadebeeld van Onze Lieve Vrouwe van 's-Hertogenbosch (de Zoete Moeder).

In de binnenstad zijn nog andere kerken te vinden. Dat zijn de oude Sint-Jacobskerk in de Bethaniëstraat, de nieuwe Sint-Jacobskerk aan het Jeroen Boschplein, de Sint-Catharinakerk aan het Kruisbroedershof, de Kapucijnenkerk aan de Van der Does de Willeboissingel en de Grote Kerk in de Kerkstraat.

Het middeleeuwse stadscentrum van 's-Hertogenbosch is een van de oudste en meest complete van Nederland. De binnenstad is het grootste omwalde gebied van het land.

Uniek voor een middelgrote stad is de situatie tussen 's-Hertogenbosch en Vught: daar grenst het buitengebied, natuurgebied "Het Bossche Broek", nog pal aan de oorspronkelijke middeleeuwse stadswal. Aan de stadswallen wordt gewerkt om die volledig in de oorspronkelijke zichtbare staat terug te krijgen.[wanneer?] De stad werd hiervoor verkozen tot Europese vestingstad van het jaar 2005.

's-Hertogenbosch bezit het oudste nog bestaande bakstenen huis van Nederland, De Moriaan, waar het VVV-kantoor is gevestigd. 's-Hertogenbosch was vroeger een garnizoensstad. De voormalige Koning Willem I Kazerne is in miniatuurvorm nog steeds te bewonderen in Madurodam te Den Haag.

Verder staat de stad bekend om het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch (voorheen Museum Het Kruithuis). Op de Markt staat een standbeeld van de 15e-eeuwse schilder Jeroen Bosch, gemaakt door August Falise; het Jheronimus Bosch Art Center is een museum in de stad waarin zijn werken centraal staan.

Een andere attractie is de volledig gerestaureerde Binnendieze, waar verschillende rondvaarten de gelegenheid bieden de stad ondergronds te bewonderen. De Binnendieze is in 1996 gerestaureerd en is toegankelijk voor rondvaartboten gemaakt. Er bestaan drie rondvaarttrajecten in het systeem van de Vughterstroom. Hunne Majesteiten Beatrix, Koningin der Nederlanden, en Albert, Koning der Belgen gingen in 1999 gezamenlijk hierin voor.

Foto´s van Restaurant ff Swanjéé

In de omgeving van Restaurant ff Swanjéé

De faciliteiten van Restaurant ff Swanjéé

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: