De Spelerij - Uitvinderij , Dieren,

De Spelerij - Uitvinderij
De Spelerij - Uitvinderij
De Spelerij - Uitvinderij
De Spelerij - Uitvinderij

De Spelerij - Uitvinderij is een attractiepark voor kinderen in Dieren met werkplaats waar je zelf kunststukken kunt maken. Inmiddels geniet De Spelerij een landelijke uitstraling en trekt 60 à 70.000 bezoekers per jaar. Het is de belangrijkste toeristische attractie voor de gemeente Rheden en is daarnaast een zeer sociaal betrokken bedrijf.

Bij De Spelerij ontdek je ‘hoe dingen werken’. En hoe samenwerken werkt. Wat het is om op avontuur te gaan. Hoe het (ook alweer) voelt als alles mogelijk is. De Spelerij is gewoon grenzeloos leuk!

De Uitvinderij is echt iets voor jongens en meisjes die met hun handen durven werken. Die niet bang zijn voor stoere materialen en machines. En niets liever willen dan helemaal zelf iets te maken. In De Uitvinderij ontdek je dat ook jij een kunstenaar bent. Hoe geweldig het is om zelf iets te bedenken, en het dan ook nog eens te kunnen maken. In De Uitvinderij vind je jezelf opnieuw uit!

Omgeving

Dieren is een voormalige gemeente en plaats in de gemeente Rheden (provincie Gelderland). Dieren ligt ingeklemd tussen de heuvelachtige bossen van de Veluwezoom en de rivier de IJssel. Het dorp wordt doorsneden door de spoorlijn Arnhem-Zutphen en de drukke provinciale weg N348. Ook komt het zuidelijke stuk van het Apeldoorns kanaal er op de IJssel uit.

In de directe omgeving van De Spelerij ligt meer dan 5.000 hectare bos, heide, stuifzand en landgoederen aan de oostelijke rand van de Veluwe: Nationaal Park Veluwezoom. Heerlijk om te combineren met een dagje Spelerij.

Cross de heuvels op met je mountainbike of geniet rustig fietsend van de prachtige heide en wie weet spot je onderweg wel een edelhert of wild zwijn.

Vanaf de 90 meter hoge Posbank heb je een schitterend uitzicht over de Veluwe, IJssel tot ver in de Achterhoek. Andere hotspots: de schaapskudde in Rheden, de beken en sprengen bij Beekhuizen en Laag-Soeren en de wildkijkhut De Elsberg in Dieren.

In de omgeving van De Spelerij - Uitvinderij

De faciliteiten van De Spelerij - Uitvinderij

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: