Restaurant de Pelgrim, Mariahout,

Restaurant de Pelgrim
Restaurant de Pelgrim
Restaurant de Pelgrim
 Restaurant de Pelgrim

Of u nu komt voor een heerlijk kopje koffie, of voor een uitgebreide lunch of diner, u bent bij ons altijd van harte welkom. We beschikken over een sfeervol restaurant met open haard. Hier kunt u genieten van onze vele overheerlijke gerechten en van het prachtige uitzicht op de kerk met Lourdesgrot, bij mooi weer kan dit alles natuurlijk ook buiten op ons gezellige terras. In onze sfeervolle zaal kunt u terecht voor feesten, vergaderingen, koffietafels, recepties en nog veel meer. Bij ons geen kelners in maatpak, maar laagdrempelig, waar u gemakkelijk binnen loopt, een vriendelijke prijs en een uitstekende kwaliteit. Er is bij ons voldoende parkeergelegenheid. We hopen u binnenkort te mogen begroeten in het mooie landelijke Mariahout.

Omgeving

Mariahout is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. Mariahout is het kleinste dorp binnen de gemeente Laarbeek.

Bezienswaardigheden
Ten westen van de hoofdweg van Lieshout naar Nijnsel ligt een complex van interessante zaken, die alle door pastoor Van Eijndhoven zijn opgericht, en die ook een landschappelijke waarde hebben:

O.L. Vrouw van Lourdeskerk.  Dit is een bakstenen kerk uit 1933 die ontworpen is door Philip Donders uit Tilburg. Binnen deze kerk zijn enkele herinneringen aan de vroegere Mariadevotie te vinden, zoals een maquette. Naast de kerk een monument voor pastoor J.R.A. van Eijndhoven, de stichter van de parochie, ter gelegenheid van het 50-jarig jubuleum ervan in 1983.

Lourdesgrot uit 1935, vernieuwd in 1999. Deze bevindt zich naast het kerkplein en is een kopie van de originele grot te Lourdes.

Processiepark (1933 en later). Dit parkje moest de plechtige stoet in goede banen leiden. Binnen dit park vindt men enkele beelden.

Openluchttheater Mariahout (1945). De betonblokken komen van het in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerde vliegveld Welschap. Pastoor van Eijndhoven was een groot promotor van het amateurtoneel. Daarnaast werd het theater ook voor plechtigheden gebruikt. Het openluchttheater is in 2012 geheel gerestaureerd en uitgebreid. Op 2 juni 2012 is dit theater heropend.

Tinus is een bronzen beeld, in 1994 geplaatst. Het portretteert een bekende dorpeling uit de pionierstijd, vergezeld van een veger.

Kapel ter ere van Sint-Antonius Abt, een niskapelletje met afdakje uit 2007, aan de hoek van De Hei en Grensweg

De Totempaal, een geschenk van de geëmigreerden bij het vijftigjarig bestaan van het dorp in 1983.

Restaurant de Pelgrim bevind zich pal aan het knooppuntroute netwerk, nabij knooppunt 68. Op ons terras of in het cafe-restaurant kunt u genieten van een heerlijke lunch, diner of gewoon een kopje koffie met iets lekkers erbij. Wij beschikken over een oplaadpunt voor uw elektrische fiets.

De prachtige omgeving leent zich uitermate voor een korte of lange wandeling. Omdat Mariahout zoveel te bieden heeft zijn er 3 “ommetjes” aangelegd, 3 verschillende wandelroute’s van ieder 5 kilometer lang. De route’s beginnen bij de kerk met Lourdes grot, u wandelt langs leuke plekjes in en rondom Mariahout.
De folders van deze route’s kunt u gratis bij ons ophalen.

 

In de omgeving van Restaurant de Pelgrim

De faciliteiten van Restaurant de Pelgrim

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: