Dorhout Mees, Biddinghuizen,

Dorhout Mees
Dorhout Mees
Dorhout Mees
Dorhout Mees

Biddinghuizen in Flevoland is een veelzijdige vakantiebestemming. In de omgeving vind je veel spannende en ontspannende activiteiten voor jong en oud. Beleef de attracties van Walibi World, bewonder de dolfijnen in Dolfinarium Harderwijk of geniet van de uitgestrekte natuur in en rond Biddinghuizen. In en rond het landelijke Princess Hotel Dorhout Mees is van alles te doen. Sla je slag op de golfbaan, ga kleiduif schieten of kom tot rust in de sauna van het hotel.

Princess Hotel Dorhout Mees heeft sfeervol ingerichte kamers met telefoon, televisie en een badkamer met douche, bad en föhn. In het restaurant kun je genieten van uiteenlopende menu’s. Afhankelijk van het seizoen wordt er wild, gevogelte en diverse vissoorten geserveerd. ’s Ochtends wordt een ontbijtbuffet verzorgd. Wil je een drankje doen, dan kun je terecht in de bar en de lounge. Bij mooi weer kun je ook op het gezellige terras of in de tuin zitten.

Omgeving

Biddinghuizen is een dorp in Oostelijk Flevoland, in de Nederlandse provincie Flevoland. De kern is een van de drie dorpen van de gemeente Dronten en telt 6.455 inwoners. Recreatie is een belangrijke bron van inkomsten voor Biddinghuizen. Gemeente en provincie zien de oostelijke, recreatieve strook van de Flevopolder langs het Veluwemeer als 'de oostrand'. Hier liggen meerdere campings, jachthavens en stranden. In de winter kan er ook geschaatst worden op het Veluwemeer. In 2012 werd de laatste Veluwemeertocht verreden die ook over het water van Biddinghuizen kwam.

Bij Biddinghuizen zijn Zweefvliegclub Flevo, Golfclub Dorhout Mees en Flevonice (sinds 2007 de langste ijsbaan van Nederland) gevestigd. Het grote publiek kent het dorp vooral van de Flevohof, later Six Flags Holland en tegenwoordig Walibi Holland.

Ook het evenemententerrein naast het pretpark geniet landelijke bekendheid door de vele festivals. Van 1982 tot en met 1994 was Biddinghuizen de locatie voor het Flevo Festival. In 1995 werd hier de 18e Wereldjamboree gehouden: een wereldwijd evenement van de scouting. 

De volgende festivals worden in Biddinghuizen gehouden:

  • Defqon.1
  • Flevoboulevard
  • Lowlands festival
  • Opwekking
  • Groen Techniek Holland
  • Agro Techniek Holland

In de omgeving van Dorhout Mees

De faciliteiten van Dorhout Mees

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: