MeerZoo , Marknesse,

MeerZoo
MeerZoo
MeerZoo
MeerZoo

MeerZoo is een kleinschalig dierenpark en kinderboerderij, waarbij spelen niet ontbreekt, die samen met onze zorgboerderij (Reemzorg) wordt beheerd. Reemzorg wordt ook wel eens zorgdierenpark genoemd.Ons doel is om de diverse soorten dieren die in onze collectie zijn te behouden voor het nageslacht. Daarnaast wil MeerZoo de verblijven zo natuurgetrouw mogelijk nabootsen en educatie verstrekken over hoe de dieren in de natuur leven en voortplanten.
Daarnaast is MeerZoo, door middel van de Stichting Vrienden van MeerZoo, een opvang voor reptielen, vogels, knaagdieren en kleine exoten. De Stichting Vrienden van MeerZoo zal de opvang dieren naar controle op gezondheid en handelbaarheid of in de eigen colectie opnemen of herplaatsen bij andere dierentuinen of opvangadressen.

Dieren MeerZoo:

Aquarium
Hazen en konijnen
Hoenders
Fazanten & patrijzen
Katachtigen
Knaagdieren
Reptielen
Spinnen, Insecten, slakken enz
Vogels
Zoogdieren

Omgeving

Marknesse is een dorp in de Noordoostpolder ten oosten van de hoofdplaats Emmeloord. De plaats telt 3.683 inwoners.Marknesse ligt bij de N-wegen de N715, de N333, de N331 en de N719. Het middelgrote dorp ligt vlak bij het ten noorden gelegen dorpje Luttelgeest. Verder in het oosten liggen Blokzijl en Vollenhove. Het Waterloopbos bij Marknesse behoort tot de rijksmonumenten van ons land. Dit unieke bos wordt gezien als een icoon in de wederopbouw. Een unieke combinatie van natuur en techniek. Verborgen in het groen liggen de schaalmodellen van grote waterwerken. Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor een bezoekje aan dit waterrijke bos. Het Waterloopbos is onderdeel van het Voorsterbos van Natuurmonumenten. Een gevarieerd natuurgebied bij Kraggenburg.

In de omgeving van MeerZoo

De faciliteiten van MeerZoo

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: