Almere Jungle, Almere,

Almere Jungle
Almere Jungle
Almere Jungle
Almere Jungle

Almere Jungle is een dierenopvang en -educatiecentrum in de gemeente Almere en is opgericht in 1996.Rond 1976 tot begin jaren 90 was het terrein ingericht als een volkstuincomplex. De gemeente Almere en Staatsbosbeheer hebben het gebied ontwikkeld tot het huidige stadslandgoed de Kemphaan waar Almere Jungle een onderdeel van is.

Er is voornamelijk opvang voor kleine zoogdieren, reptielen, vissen, vogels en insecten. Het is opgezet als een sociale werkplaats en telde in 2016 meer dan 70 deelnemers. Het verzorgen van de dieren wordt zoveel mogelijk gedaan door de deelnemers die worden bijgestaan door professionele begeleiders. Naast de dierverzorging zijn cliënten actief in de horeca, de techniek, winkel en groenverzorging. Almere Jungle is een stichting.

In Dierenpark Almere Jungle leven vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. Voorheen hielden wij enkel opvang dieren maar wij breiden ons steeds verder uit naar meer exotische dieren. De dieren krijgen hier een natuurlijk verblijf, voldoende verrijking, de juiste voeding en soortgenoten. Mede dankzij uw bezoek aan Almere Jungle kunnen wij onze dieren een goed thuis geven en dagbesteding bieden aan een grote groep mensen!

Omdat wij binnen Almere Jungle ook veel met flora werken is het park ingedeeld in werelddelen. Zo kunnen wij de gebieden een zo natuurlijk mogelijke uitstraling geven.

Omgeving

Almere is met 200.000 inwoners de achtste stad van Nederland, uit het niets gebouwd op de bodem van de Zuiderzee. Een bijzondere stad die moderne architectuur combineert met grote bossen, veel water en wel 200 kilometer fietspaden. Vanuit welke kant u Almere ook binnenkomt, het eerste wat opvalt is de weidsheid van het landschap. Na de kennismaking met de natuur, komt de stad in zicht. Wanneer u via de A6 langs het Weerwater komt, is vanaf hier de skyline van deze snelst groeiende stad van Europa zichtbaar. Door de combinatie van deze twee elementen, natuur en stad, biedt Almere u het beste van twee werelden!

In de omgeving van Almere is veel te beleven! Zo liggen er diverse steden o.a. Amsterdam en Utrecht op een korte afstand van de Almere Jungle. Tevens bevinden zich diverse attractieparken in Flevoland zoals Walibi Holland en het Dolfinarium.

Door de centrale ligging van Almere zijn o.a. de steden Lelystad, Zeewolde, Harderwijk, Amersfoort maar ook Amsterdam en Lelystad eenvoudig te bereiken! In de steden dichtbij Almere gelegen, vindt u diverse musea, restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden, bioscopen en theaters.

 

In de omgeving van Almere Jungle

De faciliteiten van Almere Jungle

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: