Het Belevenissenbos, Lelystad,

Het Belevenissenbos
Het Belevenissenbos
Het Belevenissenbos
Het Belevenissenbos

Het Belevenissenbos in Lelystad herbergt 40 hectare 'natuurlijk spelen'. Het bos en de toestellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn talloze speelplekken, tientallen speelaanleidingen, kilometers aan routes en waterpartijen. Het Belevenissenbos bestaat uit verschillende deelgebieden, elk met een eigen sfeer en speciale uitdagingen:

In de ‘Woudstroom’ slingert het water als een smalle beek door een dicht bos.

In het ‘Stromenland’ vertakt de waterstroom zich. Het is een heel aantrekkelijk bos om te klauteren en te klimmen.

Het water slingert verder richting ‘Meander’ met ruime bochten en een open landschap.

Tenslotte is daar nog de ‘Paardenvallei’. Kinderen kunnen hier tussen de paarden op safari.

Midden in de Paardenvallei komt een nieuw deelgebied tot ontwikkeling: ‘Labyrint’. Daar bevinden zich ook de ‘Bushcamps’. Het hele bos wordt door vrijwilligers gerund. Daarom is er geen begeleiding in het belevenissenbos. Je speelt dus op eigen risico.

Bij de hoofdentree van Het Belevenissenbos aan de Veldweg is een parkeerplaats voor ongeveer 200 auto’s. Op drukke dagen kan ook in de berm van de Veldweg worden geparkeerd of uitgeweken naar de parkeerplaats aan de Zuigerplasdreef.

Omgeving

Almere is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Flevoland, in de polder Zuidelijk FlevolandAlmere is een jonge stad met een korte, maar zeer bijzondere geschiedenis. De stad, slechts 20 minuten gelegen van Amsterdam, heeft een kustlijn van 42 kilometer, prachtige natuur, indrukwekkende architectuur en vooral veel gezellige evenementen. Ga een heerlijk dagje fietsen langs het beroemde natuurgebied de Oostvaardersplassen of lekker shoppen in Almere Centrum. Combineer dit met een terrasje in de zon en je hebt hét recept voor een perfect dagje uit.
Almere grenst aan zijn landzijde aan de gemeenten Lelystad en Zeewolde. Aan zijn waterkant ligt Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt, op de dijken na, geheel onder zeeniveau (2 tot 5 meter).

Het stadshart van Almere Stad heeft het grootste winkelgebied van Almere en is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Ook Almere Haven en Almere Buiten hebben forse winkelgebieden. Sinds 2006 mogen winkels in heel Almere op zondagen geopend zijn. Hoewel niet alle winkels hiervan gebruikmaken, zijn veel supermarkten, bouwmarkten en tuincentra iedere zondag open, alsmede een groeiend aantal kleinere winkels in het nieuwe stadshart. Elke laatste zondag van de maand kent Almere een ‘officiële' koopzondag, waarop vrijwel alle winkels open zijn. Het centrum van Almere Stad is verkozen tot beste binnenstad van Nederland.

 

In de omgeving van Het Belevenissenbos

De faciliteiten van Het Belevenissenbos

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: