Bovendek 6, Steendam,

Bovendek 6
Bovendek 6
Bovendek 6
Bovendek 6

Begane grond: hal en badkamer met toilet, wastafel, douche en ligbad. Drie slaapkamers, waarvan twee met ieder twee eenpersoonsbedden en één met een stapelbed. Aparte berging.

Verdieping: hal en apart toilet. Woonkamer met deur naar het dakterras en een compleet ingerichte open keuken.

Met voorkeur te boeken:
- Berging
- Dvd-speler
- Open haard
- Parkeergelegenheid voor een tweede auto
- Tuin op het zuiden
- Turks stoombad
- Villa met tweede balkon
- Whirlpool

De bungalow is gelegen op Villapark Schildmeer. Liefhebbers van rust, ruimte, natuur en watersport beleven op Villapark Schildmeer een heerlijke vakantie. Het park is prachtig gelegen tussen de vele akkers en pittoreske dorpjes van Midden-Groningen en ligt direct aan het Schildmeer – een van de grootste meren van Groningen. Vaar met een sloep het water op, huur een zeilboot of surfplank, sla uw hengel uit en ga op warme dagen lekker picknicken op een van de strandjes. In de omgeving liggen de natuurgebieden Tetjehorn en ’t Roegwold. Hier maakt u prachtige wandel- en fietstochten door een gevarieerd landschap van graslanden, bossen en rietmoerassen. Golfbaan Duurswold grenst direct aan het park en biedt zowel beginnende als gevorderde golfers een uitdagend parcours. Ook cultuurliefhebbers hebben in de omgeving ruime keuze: wat dacht u van een bezoek aan de hangende keukens van Appingedam, de Martinitoren, het Groninger Museum of vestingstadjes als Bourtange en Delfzijl? U ziet: er gaat niets boven Groningen!

Omgeving

Steendam is een klein dorp, gelegen aan het Schildmeer in de gemeente Midden-Groningen, in de provincie Groningen (Nederland). Het dorp ligt aan de oude weg van Noordbroek naar Appingedam en aan het Afwateringskanaal van Duurswold. Omdat het ter plaatse vrij drassig was werd hier rond 1800 een stenen dam aangelegd. In 2008 had Steendam 150 inwoners.

Steendam is een enigszins verspreid wegdorp en kent weinig ruimtelijke samenhang. Een centrum ontbreekt. De meeste huizen dateren uit de 20e eeuw. Aan noord- en oostzijde is het dorp ingesloten door een productiebos.

Vanwege de ligging aan het Schildmeer is het gebied ten zuidwesten van het dorp uitgegroeid tot een bescheiden watersportcentrum. De eerste zeilwedstrijden op het meer vonden al in de negentiende eeuw plaats tussen schippers die bij het meer soms moesten wachten op gunstige wind. Zodra de wind dan opstak was het een wedstrijd om als eerste het meer over te steken.

Ten zuiden van het watersportcentrum, richting Gaarland, ligt een plas die ontstaan is door zandafgraving.

In 2007 lanceerde de gemeente Slochteren een plan om het dorp meer op het Schildmeer en de watersportfaciliteiten aan te sluiten (middels een boulevard) en het dorp een 'dorpshart' te geven. Hierdoor zou het dorp kunnen uitgroeien van een wegdorp naar een waterdorp. Door gebrek aan investeerders en ontoereikende financiële mogelijkheden is hiervan tot nog toe echter weinig tot niets terechtgekomen.

 

In de omgeving van Bovendek 6

De faciliteiten van Bovendek 6