Het Arsenaal, Vlissingen,

Het Arsenaal
Het Arsenaal
Het Arsenaal
Het Arsenaal

Het Arsenaal is een museum en maritieme attractie in de stad Vlissingen, in de Nederlandse provincie Zeeland. In dit museum staat het thema piraten centraal.
Voor een fijn dagje weg met de kinderen, een familie-uitje of kinderfeestje in Zeeland, is Het Arsenaal in Vlissingen een goede bestemming: het grootste piratenpark van Nederland. Niet alleen voor kinderen, in dit zeeroversnest is er voor jong en oud van alles te zien en te beleven!.

In het Arsenaal is onder andere een Piratenpark en een Zeeaquarium met haaien en roggen ingericht. Vanuit de 65 meter hoge uitkijktoren is er een uitzicht over Vlissingen en de Westerschelde. Het Arsenaal is onderdeel van het Arsenaalcomplex, dat naast de attractie bestaat uit een theater, twee restaurants, een snooker- en een speelautomatenhal.

Bij Het Arsenaal kun je ontdekken hoe het leven eraan toe ging in de tijd van de piraten. Laat je voorbereiden op het échte piratenleven. Kun jij enteren? Een kanon afvuren? Of schieten? Doorsta de piratentest en ga als piraat op avontuur. In het piratenhol, waar het woeste piratenleven met een beetje humor wordt uitgebeeld, vind je feestvierende skeletten, Harrie de Haak, zeelieden zonder manieren en ervaar je wat ‘zeebenen’ zijn.

In ons leerzame zee-aquarium is een uitgebreide collectie Noordzeevissen in schitterende aquaria te bewonderen. Je kunt oog in oog staan met een echte haai. Aai zelf de roggen en haaien en ga op avontuur in onze onderwaterwereld en tropische zaal, met maar liefst vier grote aquaria.

Omgeving

Vlissingen, stad aan zee. Een unieke bestemming die het stadse karakter combineert met de oneindige mogelijkheden van het strand en het water. U kunt hier ontspannen wandelen over de 2 kilometer lange boulevard. Of lekker een dagje op één van de 6 stranden doorbrengen. De scheepsdynamiek die zich voor de boulevard afspeelt is uniek, de schepen varen op steenworp afstand voorbij! Vanaf een van de vele terrassen op de boulevard kunt u genieten van dit prachtige uitzicht. Naast het maritieme aanbod vindt u in de binnenstad monumentale panden die worden afgewisseld met bijzondere hedendaagse architectuur. In de binnenstad kunt u heerlijk een dagje winkelen en genieten van het brede aanbod van restaurants, brasseries en cafés. Even buiten de stad staat u in Ritthem midden in de natuur.

In Vlissingen is altijd iets te beleven, voor jong en oud. Zowel binnen als buiten. Een dagje strand of bos, flaneren over de boulevard, winkelen in de binnenstad, film kijken in bioscoop CineCity, monumenten bekijken, ontspannen in het zwembad Vrijburgbad, een attractie of museum bezoeken, stadswandelingen via het muZEEum of een tochtje met de Westerschelde Ferry. Komt u met de trein, dan kunt u met de Watertaxi van het stationsplein naar de binnenstad. Of met de Zonnetrein vanaf De Punt (tegenover het station), door de binnenstad, over de boulevard en langs verschillende attracties en bijzondere plekjes. Een unieke ervaring en een attractie op zich.

 

In de omgeving van Het Arsenaal

De faciliteiten van Het Arsenaal