Het Aardbeienland, Horst,

het Aardbeienland
het Aardbeienland
het Aardbeienland
het Aardbeienland

Aardbeienland is een aan de aardbei gewijd themapark in de Nederlandse gemeente Horst aan de Maas.

Het themapark is ontstaan uit een nog steeds aan het park gekoppeld aardbeiproductiebedrijf. Men richt zich vooral op gezinnen met kinderen en ouderen. Attracties zijn onder andere een zelfplukveld, een aardbeimuseum, een winkel met aan de aardbei gerelateerde producten, een groot terras, verkoop van vruchten en planten van uiteenlopende rassen, tuinen met kaboutershuisjes en dergelijke. Er wordt entree geheven. Aardbeienland is geopend van april tot en met oktober.

Je bent van harte welkom in ons sprookjesachtige themapark. Onze koningin leeft in een droomwereld en heeft deze door de kabouters laten bouwen. Sommige kabouters zijn nog steeds aan het uitrusten van al dit harde werken. Andere kabouters zijn druk aan het werk in onze aardbeientuin. Aard de Bijenhouder zorgt dat er goed voor onze bijen wordt gezorgd. Hij is zelfs een heus hotel aan het bouwen. Zijn volk zwermt druk om hem heen, want ze kunnen niet wachten tot Aard en naar het Aardbeienland brengt. Wij hopen dat ze nog voor de meivakantie arriveren! Want zonder dit lieve volkje komen er geen rode vruchten aan de planten. Kom jij ook rondstruinen in dit sprookjesachtige themapark?

Omgeving

Horst is de hoofdplaats van de gemeente Horst aan de Maas, in de Nederlandse provincie Limburg. Horst geniet bekendheid door de champignonteelt. In Horst wordt ongeveer de helft van de hele productie in Nederland aan champignons geproduceerd.

Horst ligt aan de A73 en ligt circa 10 km ten zuiden van Venray en 12 km ten noorden van Venlo. In het zuiden ligt het spoor tussen Venlo en Eindhoven. Hier deelt Horst samen met Sevenum het station Horst-Sevenum. In Horst wordt het Horster dialect nog veel gesproken.

In Horst zijn veel mogelijkheden op het gebied van recreatie. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Een trampolinepark (Jump XL Horst)
Een zandstrand/ligweide bij de Kasteelse Bossen.
Activiteitenboerderij De Wevert
Cultureel centrum 't Gasthoes met o.a. een dans- en toneelschool, judoclub en theatervoorstellingen.
Het Aardbeienland, een themapark met o.a. een terras en museum.
Zwembad de Berkel (binnenzwembad)
Een casino
Diverse uitgaansgelegenheden op het Wilhelminaplein

 

Het Toeristisch Info Punt Horst aan de Maas is gevestigd in het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6, Horst.

 

In de omgeving van Het Aardbeienland

De faciliteiten van Het Aardbeienland

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: