Camping de Uiterwaard, Lexmond,

Camping de Uiterwaard
Camping de Uiterwaard
Camping de Uiterwaard
Camping de Uiterwaard

Camping de Uiterwaard ligt aan de oevers van de rivier de Lek. Op het vlakke terrein is voor de toeristische staanplaatsen een kampeerweide, daaromheen zijn de vaste plaatsen gesitueerd. Er zijn een springkussen, een speeltuin en kleuterbad met glijbaan. De camping heeft een klein zandstrand en een ligweide. Er kan worden gevist en er is een boothelling.

De staanplaatsen zijn vanaf 100m2 tot 140m2 groot. Alle plaatsen hebben een aansluitpunt voor water en stroom; tot 10 ampère. De meeste plaatsen zijn volledig betegeld. Enkele plaatsen zijn gedeeltelijk betegeld, zodat u uw caravan goed kunt stabiliseren en een fijne ondervloer heeft voor de voortent.

Onze camping biedt gedurende het hele seizoen vermaak voor jong en oud:

- zandstrand;
- eetcafé;
- bingo;
- kinderzwembad; open vanaf de mooie dagen;
- speeltuin met springkussen;
- vissen vanaf de pier;
- boothelling.

Omgeving

Lexmond is een dorp in de gemeente Vijfheerenlanden in de provincie Utrecht. Het dorp is ontstaan aan de mond van de Laak, een riviertje dat rond 1000 de Zederik verbond met de Lek. Het woord Lexmond betekent dan ook monding van de Laak en niet zozeer monding van de Lek. Tot 1986 was Lexmond een zelfstandige gemeente. Lexmond ligt ook tussen Vianen en Ameide. Samen met Meerkerk, Ameide, Tienhoven, Leerbroek, Hei- en Boeicop en Nieuwland behoort Lexmond tot de gemeente Zederik. De N.H.Kerk dateert uit de 13e eeuw en is in de loop der eeuwen meermaals verbouwd en gerestaureerd. In het dorp zijn verschillende historische gevels en panden te zien, waaronder de oude herberg de Drie Snoecken tegenover de kerk.

Tussen Lexmond en de buurtschap Sluis liggen rechts van de Lekdijk brede uiterwaarden, een natuurgebied in ontwikkeling. In Sluis staat een oud gemaal dat vroeger de uitwatering van de Zouweboezem op de Lek verzorgde. Fietsers die de bewegwijzerde Vijfheerenlandenroute volgen, komen door Lexmond en Sluis, over de Lekdijk. Er zijn verschillende wandel- en fietsmogelijkheden in het gebied.

 

In de omgeving van Camping de Uiterwaard

De faciliteiten van Camping de Uiterwaard