Camping ‘t Geuldal, Meerssen,

Camping t Geuldal
Camping t Geuldal
Camping t Geuldal
Camping t Geuldal

Tussen het bourgondische Maastricht en het oude mergelstadje Valkenburg vind je Camping ‘t Geuldal. Een familiecamping met een prachtige ligging midden in een bosrijke omgeving en omringd door de rivier de Geul. Terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen, in de speeltuin of bij de animatie kun jij dat boek lezen dat je al een tijdje had liggen. Voor de actieve mensen is er in de omgeving veel te doen, zoals fietsen en mountainbiken.Camping ’t Geuldal is een middelgrote camping en heeft circa 200 kampeerplaatsen. Bij de ingang van de camping vind je de receptie, een pizza- en patatkraam, de binnenspeelruimte met bar en de speeltuin. Ook is er een kinderboerderij met kippen, konijnen, dwerggeitjes en ezels, waar kinderen in het hoogseizoen kunnen helpen dieren verzorgen. In de speeltuin kunnen kinderen zich uren vermaken op de klimtoren, de air-trampoline of in de grote zandbak met zandspeeltoestellen. Ook staan er diverse skelters en fietsjes in allerlei soorten en maten klaar om te gebruiken.

Voor het ontbijt is er een broodservice. Via de eigen app van de camping kun je makkelijk verse broodjes bestellen voor de volgende ochtend. In deze app kun je ook informatie vinden over de camping en kun je je eigen Geuldal-selfie maken! Op de hele camping is gratis Wifi beschikbaar, maar in drukke periodes kan de verbinding vanwege de ligging (in de bossen wat langzamer zijn.

In het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties is er een animatieteam op de camping. Zij organiseren dagelijks leuke activiteiten voor kinderen, zoals knutselen, voetballen, dansen en spelletjes. Ieder week heeft een ander thema. Daarnaast wordt er in de zomervakantie iedere week een grottentocht georganiseerd, waarbij je onder begeleiding van een gids gaat wandelen door de mergelgrotten van het Geuldal.

Omgeving

Camping ’t Geuldal ligt centraal in het Buitengoed Geul en Maas, tussen het bourgondische Maastricht en het oude mergelstadje Valkenburg a/d Geul. Beide plaatsen zijn vanaf het station in Meerssen binnen een paar minuten te bereiken. Het station in Meerssen bevindt zich op 3 km van de camping. De camping bevindt zich midden in natuurgebied Meerssenerbroek. U kunt vanaf de camping mooie wandel- en fietstochten maken in het natuurlijke beekdal 'Beneden Geuldal'. Hier grazen Konikpaarden en Galloway runderen in het wild. Bekijk hier ons filmpje om een goed beeld van onze camping te krijgen. Op loopafstand van de camping vindt u een aantal restaurants.

In Meerssen bevinden zich o.a onderstaande bezienswaardigheden:

Basiliek van het Heilige Sacrament, waarvan het middendeel rond het jaar 800 in Romaanse stijl is gebouwd.
Gloriëtte in het Proosdijpark van Meerssen. Dit betreft een voormalig theehuisje uit 1895.
Het stationsgebouw van Meerssen
De Groote Molen in Meerssen is 1 van de oudste (graan) molens van Limburg.
De Wijngaardsberg in Ulestraten
De Israëlitische begraafplaats in Rothem
Parochiekerk Sint Joseph Arbeider in Meerssen naar een ontwerp van Charles Eyck
De Sint Agnes kerk in Bunde. Deze kerk aan het Sint Agnesplein in Bunde is gebouwd onder architectuur van de architecten Fanchamps en Van der Pluym.
Kerk Sint Martinus in Geulle. De Sint Martinuskerk dateert uit de 14e eeuw. In 1626 werd het kerkgebouw herbouwd door Wolter en Conrad Ulrich van Hoensbroeck.
Hervormde Kerk, Meerssen Deze bevindt zich aan de Gansbaan in Meerssen en is gebouwd tussen 1834 en 1837.
H. Hart van Jezuskerk in Rothem. De H.Hart van Jezuskerk in Rothem staat op de lijst van provinciale en rijksmonumenten.
Huis voor Natuur, Cultuur en Erfgoed (erfgoedhuis). Dit bevindt zich op de Markt in Meerssen naast het gemeentelijke KCC.
Boerderij Dullens in Weert. De vroegere pachthoeve maakte eeuwen geleden deel uit van het landgoed Vaeshartelt.
Herenboerderij Rustenburg in Bunde. Dit geheel gerestaureerde 18e eeuwse woonhuis (en hoeve) stamt uit 1654 en heeft een prachtig binnenhof.
Kasteel Geulle. Dit kasteel werd in 1600 gebouwd door het geslacht Van Hoensbroeck-Geulle in het broekland van de oude Geulloop aan de zuidzijde van het gelijknamige kerkdorp.
Sint Catharinakerk in Ulestraten. Deze in 1904 in neogotische stijl gebouwde kerk werd in 1983/84 gerestaureerd.
Landgoed Vliek in Ulestraten. Dit landgoed werd gebouwd omstreeks 1725.
Synagoge Meerssen. Aan de Kuileneindestraat 22a in Meerssen bevindt zich de gerestaureerde Synagoge. Deze werd tussen 1851 en 1853 gebouwd naar een ontwerp van de gerenommeerde architect J.L. Lemmens uit Beek.

 

In de omgeving van Camping ‘t Geuldal

De faciliteiten van Camping ‘t Geuldal

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: