Restaurant LEUK, Amsterdam,

restaurant LEUK
restaurant LEUK
restaurant LEUK
restaurant LEUK

Restaurant LEUK is een unieke locatie voor jong en oud, voor privé en zakelijk. Met onze internationale kaart bieden wij verrassende gerechten. Maar LEUK is meer dan alleen een restaurant waar je lekker kunt eten. Het is de totale beleving die LEUK zo leuk maakt.

Als u iets te vieren hebt, dan weten wij daar net iets extra’s van te maken bijvoorbeeld door live muziek toe te voegen aan uw feest? Of als u met kinderen komt door onze geweldige speelruimte van 150m2 waar van alles te beleven is, en zelfs buiten hebben wij speelplezier! Dus wij bieden de de mogelijkheid om te genieten met vrienden of familie van onze heerlijke gerechten, terwijl de kleine gasten zich onder toezicht van een oppas ook vermaken.
Zo ervaart klein en groot LEUK op zijn best.

Openingstijden
De keuken is geopend van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 21:00 uur.

Omgeving

Amsterdam is de perfecte stad voor een stedentrip in eigen land. Sluit aan bij een groep Aziaten voor een rondvaart door de grachten, vier het levenslied in de Jordaan of ga op zoek naar de verborgen kerk. Aan bezienswaardigheden in Amsterdam geen gebrek.

1. De Dam
Op de Dam, de koninklijke huiskamer van de Amsterdammers, komen de meest uiteenlopende activiteiten samen. De Nieuwe Kerk, het Koninklijk Paleis en de Beurs van Berlage zijn belangrijke symbolen die voor Nederlanders een begrip zijn. De Dam is historisch gezien het belangrijkste plein van de stad. Oproeren, demonstraties, executies, kroningen en rellen, het gebeurde allemaal hier. Voor de nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog is in 1956 het Nationaal Monument opgericht. Elk jaar op 4 mei wordt de Nationale Dodenherdenking rondom deze 22 meter hoge pyloon gehouden.

2. Traditionele proeflokalen
Al in de 16e eeuw waren er jeneverstokerijen in de stad. In hun oudste vorm waren dat branderijen waar medicinale korenbrandewijn werd gemaakt. Bij de stokerijen konden klanten ter plekke een glaasje proeven. Deze traditie is nog niet verloren gegaan, ook nu zijn de ‘proeflokalen’ geliefde plekken voor een borreltje na het werk.

3. Amsterdamse bruggen
Amsterdam telt ruim 1500 bruggen, vier keer zoveel als Venetië. Water speelde vanaf het ontstaan van de nederzetting een grote rol in de geschiedenis van Amsterdam. De Amstel was de belangrijkste verkeersverbinding en de rivier werd bovendien gebruikt in de verdediging van de stad. In de 17e eeuw werden de grachten als een spinnenweb over de stad gelegd.

4. Historisch Museum
Voor een boeiende wandeling door de eeuwen kunt u terecht in het Historisch Museum, ondergebracht in een voormalig weeshuis. Het museum vertelt interessante verhalen over de tolerantie, de handelsgeest en de eigenzinnigheid van de inwoners van de stad die al eeuwenlang mensen uit de hele wereld aantrekt. De ‘Grand Tour’ is een ontdekkingsreis door zeven eeuwen stadsgeschiedenis in 23 zalen.

5. Rondvaart door de grachten
Amsterdam vanaf het water bekijken is de beste en meest toepasselijke manier om alle bezienswaardigheden te zien. In alle rust laat u de schoonheid van eeuwenoude grachtenhuizen aan u voorbij trekken en tegelijkertijd sluit u de hectiek van de tegenwoordige metropool buiten. De meeste rondvaarten vertrekken vanaf het Stationsplein en het Damrak.

6. De Wallen
Het oudste deel van de stad en het oudste beroep van de wereld – in Amsterdam zijn deze twee onafscheidelijk verbonden. Met een geschat aantal van 8000 werkzame hoeren per jaar neemt Amsterdam (ruim 760.000 inwoners) een toppositie in Europa in. Het ‘red light district’ blijft in de winter meestal sneeuwvrij; door de vele fors verwarmde kamertjes ligt de temperatuur enkele graden hoger dan elders in de stad.

7. Verborgen kerk
Achter de gevel van het mooie grachtenhuis Oudezijds Voorburgwal 40 schuilt een geheim: een huiskerk van in het nauw gedreven katholieken. In het Ons Lieve Heer op Solder- museum volgt u de sporen van de katholieken die in het protestantse Amsterdam van eind 16e tot eind 18e eeuw hun geloof alleen in het geheim mochten belijden. De zolderkerk bevindt zich nog in de originele toestand.

8. De Negen Straatjes
Negen historische straatjes tussen de chique grachten vormen een van de meest geliefde winkelgebieden. In het vroegere handwerkerswijkje vindt u de leukste, origineelste en mooiste winkels van de stad.

9. De Gouden Bocht
De duurste grachtenhuizen van Amsterdam aan de Herengracht vormen een erehaag voor de bezoeker. Hier belegden vermogende patriciërs en reders hun geld in royale percelen en representatieve stadsverblijven. Veel panden neigen wat voorover. Dat heeft niet met verzakken te maken; in de 17e en het begin van de 18e eeuw was het op vlucht bouwen een geregelde bouwwijze, mogelijk om de dure gevel tegen regen te beschermen en het hijsen eenvoudiger te maken.

10. Het joodse verleden
De joodse bevolking heeft eeuwenlang zijn stempel gedrukt op Amsterdam. De stad stond vroeger bekend als ‘Mokum Allef’ – ‘Stad A’ in het Hebreeuws. In het ‘Jeruzalem van het westen’ konden zij hun geloof vrij belijden. Totdat ze ook in Amsterdam niet meer gewenst waren. Tijdens de bezetting deporteerden de nazi’s bijna alle hier wonende joden naar vernietigingskampen in Oost-Europa.

11. Het Museumplein
Het grootste plein van de hoofdstad is een trefpunt van museumliefhebbers uit de hele wereld. Aan het plein ligt het Rijksmuseum, waar De Nachtwacht (1642) van Rembrandt het bekendste werk is. Ook het Van Gogh Museum, met de grootste collectie van zijn schilderijen ter wereld en het Stedelijk museum liggen aan het Museumplein. Het plein wordt ook voor grote manifestaties gebruikt.

In de omgeving van Restaurant LEUK

De faciliteiten van Restaurant LEUK

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: