Restaurant De Noordmolen, Schiedam,

Restaurant De Noordmolen
Restaurant De Noordmolen
Restaurant De Noordmolen
Restaurant De Noordmolen

Restaurant De Noordmolen is zo’n 40 jaar een begrip in Schiedam en omstreken. Het is een unieke gelegenheid die faam geniet tot ver buiten onze grenzen. Kom genieten in de hoogste  historische molen van de wereld. Makkelijk bereikbaar vanuit Rotterdam met auto of openbaar vervoer.

Het restaurant is rustiek ingericht om de sfeer van een oude molen te behouden en voorzien van een semi-open keuken. De capaciteit is ca. 90 zitplaatsen, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping.Op de tweede verdieping beschikken wij over een zaal die uitstekend geschikt is voor een besloten lunch, receptie of diner tot 40 personen.

Vanaf midden mei kunt u bij mooi weer dineren of lunchen op ons terras. Of gezellig van uw aperitief genieten.

Ons restaurant is uitstekend te bereiken met de auto en openbaar vervoer (3 minuten lopen vanaf metrostation Parkweg), en 4-5 minuten lopen vanaf de Grote Markt van Schiedam.

Omgeving

Schiedam is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente neemt deel aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.
Schiedam is gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen, oorspronkelijk aan de Schie en later ook aan de Nieuwe Maas.De meeste culturele voorzieningen in Schiedam bevinden zich in de binnenstad. Zo is er het Stedelijk Museum Schiedam, bekend om haar grote collectie CoBrA-kunst, het Nationaal Jenevermuseum waar nog regelmatig gestookt wordt en museummolen De Walvisch, waar nog gedraaid en gemalen wordt. Tot februari 2018 was de Nieuwe Palmboom museummolen. Andere musea zijn de Nationaal Coöperatie Museum Schiedam / 't Winkeltje en het Borrelmuseum.

De stad is vooral bekend om Jenever (gin), het historische centrum met een 14e-eeuwse kerk, 16e-eeuws stadhuis, 16e-eeuwse grachten, de ruïnes van een 13e-eeuws kasteel en acht windmolens, waaronder de hoogste en oudste windmolen in de wereld.

De beste manieren om Schiedam te verkennen zijn te voet of met de fiets. Schiedam is, net als elke andere stad in Nederland, zeer fietsvriendelijk. Er zijn aparte fietspaden op de meeste hoofdstraten. De musea, monumentale gebouwen, windmolens, restaurants en winkels liggen allemaal op loop- en fietsafstand. Schiedam heeft de grootste historische binnenstad van Rijnmond. De stad werd gebouwd door welgestelde distilleerders, Schiedam staat bekend om jenever (gin), het was ooit de jonkin hoofdstad van de wereld.

Schiedam heeft ongeveer 225 historische monumenten en bezienswaardigheden, deze en de musea vertellen de rijke geschiedenis van de stad. Saint Liduina's, een van de beroemdste Nederlandse heiligen, prachtige overblijfselen bevinden zich in de Liduina Basiliek.

Schiedam kan ook vanaf het water worden ontdekt: van april tot oktober kunt u een rondvaart maken op de fluisterboot (boot aangedreven door elektromotor, fluisterboot).

 

In de omgeving van Restaurant De Noordmolen

De faciliteiten van Restaurant De Noordmolen

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: