Camping De Stuurmanskolk, Welsum,

Camping De Stuurmanskolk
Camping De Stuurmanskolk
Camping De Stuurmanskolk
Camping De Stuurmanskolk
Camping De Stuurmanskolk

Camping De Stuurmanskolk is een ontdekking op een verrassende plaats. Het lijkt op een park met gevarieerde bomen en struiken die een vijftal kampeervelden van in totaal 1,2 ha omzomen met daarop 40 zeer ruime plaatsen met elektra en watertappunten dichtbij. Het luxe en moderne sanitair zou op een topcamping niet misstaan en ook is de gehele camping voorzien van WiFi. Als het gras net gemaaid is waan je je op een golfbaan.

Het kampeerterrein ligt aan de 5000 m2 grote stuurmanskolk, die vermoedelijk in 1702 is ontstaan na een dijkdoorbraak. De naam is ontleend aan het geslacht Stuurman dat eeuwenlang op de monumentale boerderij Stoltenberg heeft gewoond.
De kolk hoort bij de camping. Je kunt er in zwemmen en zonder vergunning vissen. De waterfietsen en de roeiboot mag je gratis gebruiken om een beetje te spelevaren op het water, dat ook grote aantrekkingskracht uitoefent op diverse watervogels.

Na de verbouwing in 2012 is de camping ook voorzien van verharde kampeerplaatsen. Deze verharde plaatsen zijn een uitkomst voor campers en voor de zwaardere caravans. Zij lopen geen risico meer om in de klei vast te komen zitten. De verharde plekken hebben een deel verhard om het kampeermiddel op te plaatsen, daarvoor en naast zijn ruime graspartijen om heerlijk te genieten. De plekken zijn voorzien van elektriciteit en een aansluitpunt voor water. Aan het eind bevind zich een zogenaamd camperservicepunt.

Omgeving

Welsum is een dorp aan de IJssel in de tegenwoordige gemeente Olst-Wijhe in de Nederlandse provincie Overijssel maar gelegen aan de linkeroever van de IJssel.
Het dorp wordt aan de landzijde geheel omgeven door Gelderland; de bewoners hebben een herindeling naar de gemeente Epe en de provincie Gelderland altijd afgewezen.
Opvallend zijn de huisjes langs de IJsseldijk; deze hebben vaak een ingang op de dijk en, één verdieping lager, een ingang op dorpsniveau.

De toren van de protestantse kerk is rond 1475 gebouwd. Verder staat in het dorp de korenmolen Houdt Braef Stant uit 1856.

Het is hier op de rand van de tuin van Salland en de Veluwe en tussen de Hanzesteden Zwolle en Deventer goed toeven. Vanuit deze rustige omgeving kun je fietsen langs landgoederen in Salland, door de uitgestrekte bossen van de Veluwe of over de dijken langs de IJssel. Het uiterwaardenlandschap is werkelijk heel bijzonder!
Winkelen kun je volop in Olst aan de overkant van de rivier. Met het pontje vlak bij de camping ben je er na 500 meter. Alleen dat al is een belevenis!

 

In de omgeving van Camping De Stuurmanskolk

De faciliteiten van Camping De Stuurmanskolk

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: