Hotel de Brabantse Biesbosch, Werkendam,

Hotel de Brabantse Biesbosch
Hotel de Brabantse Biesbosch
Hotel de Brabantse Biesbosch
Hotel de Brabantse Biesbosch

Het Logis Hotel de Brabantse Biesbosch is een gezellig familiehotel met luxe, ruime kamers. Dit hotel heeft een unieke locatie in het midden van het nationaal park de Brabantse Biesbosch, op slechts een klein eindje van historische steden als Dordrecht en Gorinchem. Het hotel is een ideale bestemming voor zakenreizigers en vakantiegangers.

Wij beschikken over luxe, ruime kamers met douche, toilet, minibar, koffie / thee faciliteiten, heerlijke bedden, comfortabele stoelen én uitzicht over de Biesbosch. Geniet van de stilte, natuur, donkere nachten en een smakelijk ontbijt. Op reservering serveren wij een dagelijks wisselend menu.

Direct naast het hotel bevindt zich een eethuis met terras, speeltuin en fietsverhuur, een jachthaven met motorboot- en kanoverhuur. De jachthaven beschikt ook over een trailerhelling en passantenplaatsen.

Omgeving

Werkendam is een voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de streek Land van Heusden en Altena (de huidige gemeente Altena).Werkendam is de grootste plaats en het commerciële centrum van het Land van Heusden en Altena. De overige dorpskernen van de gemeente zijn Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank en Dussen. Daarnaast behoren ook de buurtschappen De Werken, Kievitswaard, Steurgat, Schans, Vijcie, Buurtje, De Hoef, Kerkeinde, Hoekeinde, Kille, 't Zand, Peerenboom, Vierbannen, De Baan en Korn tot de gemeente. Werkendam is een plattelandsgemeente en een groot gedeelte van de Biesbosch, vroeger een zoetwatergetijden-gebied dat zijn weerga niet kent in West-Europa, behoort tot haar grondgebied.

Nationaal Park De Biesbosch is een droom voor natuurliefhebbers, wandelaars, watersporters en fietsers. Wandel langs ruige paden, vaar met de kano naar een mysterieuze wereld van wilgenvloedbossen, ontdek de veelzijdige fauna en flora of zoek je weg door een doolhof van kreken. Kortom, hier is het genieten van buiten zijn en van elke minuut weer een ander mooi plekje vinden. Hotel De Brabantse Biesbosch ligt midden in het Nationaal Park. Stap het hotel buiten en je bent zo aan het wandelen, fietsen of varen.

De ontwikkelingen rond het project 'Ruimte voor de Rivier' heeft voor de Biesbosch ingrijpende gevolgen gehad. Land is teruggegeven aan het water. In het kader van Ruimte voor de Rivier is besloten om in geval van hoog water het water van de Nieuwe Merwede door de Noordwaard zo snel mogelijk richting zee af te voeren. De 4.450 hectaren grote polder wordt hiervoor doorstroombaar gemaakt. Hierdoor is in de Noordwaard een geheel nieuw natuurgebied ontstaan waar inmiddels zelfs de zee- en visarend broedt. Het gebied is vrij toegankelijk voor de wandelaar en fietser. Zelfs met de auto kan de Noordwaard goed worden verkend.

Verder kan men er wandelen over ruige paden, per kano naar een mysterieuze wereld van doorgeschoten vloedbossen of met een fluisterboot door de prachtige wirwar van killen en kreken. Een zoetwatergetijdengebied met kreken en wilgenvloedbossen, een eldorado voor de natuurliefhebber.

 

In de omgeving van Hotel de Brabantse Biesbosch

De faciliteiten van Hotel de Brabantse Biesbosch

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: Jo en Ellen

Waardering: 8 / 10
Verbleven van 07-04-2019 tot 08-04-2019
Bericht: goed geslapen , prima hotel om te overnachten!
Geschreven op: 03-04-2019