B&B Inn den Acht, Venlo,

B&B Inn den Acht
B&B Inn den Acht
B&B Inn den Acht
B&B Inn den Acht

Bed & Breakfast Inn den Acht is in Venlo hét adres voor de stedentripper, zakelijk reiziger, Pieterpadloper, carnavalsvierder, kortom iedereen die voor korte of langere tijd Venlo aandoet.

Uw tijdelijk onderdak is een fraai gerenoveerd herenhuis in het centrum van Venlo. Het pand dateert uit 1916 en heeft de kenmerkende stijlelementen uit die tijd. Het interieur is geheel gemoderniseerd, maar we hebben geprobeerd zoveel mogelijk originele details te behouden.
De kamers zijn comfortabel en smaakvol. Ze hebben goede bedden met kwaliteitsmatrassen, aparte meubels en wandversiering. Het sanitair is natuurlijk up-to-date. De kamers zijn allemaal rookvrij, maar roken is wél mogelijk op onze patio, die voorzien is van een tafel met vier stoelen en, voor als de zon schijnt, een parasol.

Inn den Acht is voorzien van wifi, zodat u op uw kamer kunt werken. Bovendien staat er in de ontbijt/verblijfsruimte een internetcomputer die door gasten gratis gebruikt kan worden. Mocht u met de fiets komen, dan is dat geen probleem. U kunt uw fiets veilig stallen in onze inpandige fietsenstalling. Er is ook plaats voor motoren. Nog speciaal voor de zakelijke reiziger: bij langer verblijf, van enkele weken tot enkele maanden, bieden we scherpe kortingen aan. Bovendien bestaat de mogelijkheid zelf te koken. Gebruik van wasmachine en droger is tegen betaling mogelijk.

Omgeving

Venlo is mooi gelegen aan een bocht van de rivier de Maas. Hier ligt de spiksplinternieuwe Maasboulevard met theater De Maaspoort. Je hebt er een mooi uitzicht op de uiterwaarden die de natuur de stad binnenhalen. ’s Zomers is het er heerlijk toeven. Maar de oude Hanzestad telt meer toppers: de gotische St.-Martinuskerk met haar rijke inrichting en fraaie gebrandschilderde ramen, gevels uit allerlei stijlperioden, van gotisch tot postmodern, mooie parken, en interessante musea, zoals het Limburgs Museum met zijn cultuurhistorische collectie, en het museum Van Bommel Van Dam, dat bekend staat om zijn fraaie collectie moderne kunst. Daarnaast kent Venlo een rijk aanbod aan gezellige confiseries en luxebakkerijen (vlaaien!), cafés, grand cafés en restaurants met verschillende keukens, van Frans en Italiaans tot Indiaas, Thais en, natuurlijk, Chinees. En last but not least: asperges. Venlo is zo’n beetje de ongekroonde aspergehoofdstad van Nederland. Tijdens het aspergeseizoen bieden restaurants talloze menu’s met het ‘witte goud’ aan. Ook shoppen kun je goed in Venlo. De stad heeft een zeer ruim winkelaanbod, met naast ketenfilialen zaken die je elders niet vindt. Om het beeld te completeren is er bovendien elke zaterdag een grote, gezellige markt op het Nolensplein. En het mooie is dat alles zich op loopafstand van Inn den Acht bevindt.

Door zijn uitstekende weg- en spoorverbindingen is Venlo ideaal gelegen voor uitstapjes in de omgeving. En daar is meer dan genoeg te zien en te doen.
Naar het noorden ligt bijvoorbeeld nationaal park de Maasduinen, met zijn eikenbossen en rivierduinen. Dit park begint bij het dorpje Arcen, dat zich Bad Arcen mag noemen, vanwege zijn thermaal bronnen op 892 meter diepte. Arcen biedt wellness op hoog niveau. Of wat dacht u van het dorpje Steyl, ten zuiden van Venlo. Hier ligt, aan de Maas, het imposante gebouwencomplex van het missiehuis. Het is alsof je zo de tijd van het Rijke Roomse leven binnenstapt. Deze bestemmingen zijn goed per fiets bereikbaar – we stellen fietsen ter beschikking –, want Venlo en omgeving liggen in het dal van de Maas. Je hoeft zelden te klimmen.
Zoek je het nog wat verder, kun je ook naar Duitse steden als Düsseldorf of Mönchen-Gladbach, of naar Roermond met zijn Munster en zijn grote Outlet. In elk geval bieden Venlo en omgeving een keur aan mogelijkheden.

 

In de omgeving van B&B Inn den Acht

De faciliteiten van B&B Inn den Acht

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: