Restaurant de Egelantier, Wijdenes,

Restaurant de Egelantier
Restaurant de Egelantier
Restaurant de Egelantier
Restaurant de Egelantier

Wilt u dineren in een gezellige omgeving onder het genot van een smakelijke maaltijd. De Egelantier te Wijdenes biedt deze mogelijkheid, evenals een hartelijke gastvrijheid, persoonlijke aandacht en kwaliteit. De grote openhaard 's winters, en 's zomer het zonnige terras geven hier zeker een bijdrage aan.

Ons restaurant is ook uitermate geschikt voor bruiloften, personeelsfeesten maar ook voor een koffietafel of brunch kunt u prima bij ons terecht.
Capaciteit restaurant ± 50 personen en de zaal tot ± 80 personen, het restaurant en de zaal kunnen ook samengevoegd worden tot één grote ruimte.
Er is voldoende parkeergelegenheid. Rolstoel toegankelijk en rolstoel toilet aanwezig.

Omgeving

Wijdenes is een dorp in de gemeente Drechterland, gelegen tussen Hoorn en Enkhuizen aan de Markermeerdijk, in de Nederlandse provincie Noord-Holland.Midden tussen de groene weilanden en nabij het Markermeer ligt Wijdenes (uitgesproken in dialect als ‘Woidenes’). Een schilderachtig plaatsje met iets meer dan duizend inwoners. De historische kern bestaat uit huizen en stolpboerderijen die in de unieke typisch Westfriese stijl zijn gebouwd. De polder van Wijdenes werd in het verleden bemalen door twee windmolens – de Grote Molen en de Kleine Molen - die in de volksmond ook wel ‘de molentjes’ worden genoemd. De oudste molen werd al in 1514 gebouwd!
Het haventje van Wijdenes ligt aan de Zuiderdijk. Even een rustpunt tijdens een dagje varen, maar ook een heerlijke plek om bij het water te zitten tijdens een wandeling of een fietstocht. Het haventje van Wijdenes is een uitgelezen plek om te genieten van het Markermeer, met een weids uitzicht over het water. U kunt hier zonnen, vissen en varen. De boot kunt u aan- en afmeren in het haventje. Het terrein ligt onderaan de dijk en is ook goed bereikbaar met de fiets of de auto.

In de omgeving van Restaurant de Egelantier

De faciliteiten van Restaurant de Egelantier

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: