De Pannekoektrein, Marrum,

De Pannekoekentrein
De Pannekoekentrein
De Pannekoekentrein
De Pannekoekentrein

Tussen de Friese dorpen Hallum en Ferwert is in de plaats Marrum De Pannekoektrein te vinden. Hier kun je heerlijk pannenkoeken eten terwijl je als gezin op avontuur gaat. Pannenkoeken eten vinden kinderen over het algemeen erg lekker, maar op deze manier hebben zij dat waarschijnlijk nog niet (vaak) gedaan. De trein staat namelijk niet alleen stil, maar rijdt vanaf Marrum naar het volgende station genaamd Westernijkerk. De spoorbaan is gelegen aan “het Dokkumer Lokaaltje” dat vroeger in de 20e eeuw gebruikt werd als echt treinspoor.

Als u het station binnenkomt zal stationschef 'Trijntje' u vanachter het kaartenloketje verwelkomen en voorzien van een treinkaartje. Het station op zich is al zeer de moeite waard om eens rond te kijken.

Omgeving

Marrum is een terpdorp in de gemeente Noardeast-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Marrum ligt ten noorden van Leeuwarden nabij de Waddenzee aan de N357, tussen Hallum en Ferwerd.

In Marrum en directe omgeving zijn veel mogelijkheden voor recreatie, bijvoorbeeld wandelen en fietsen in het terpenlandschap of langs het Waddengebied. Daarbij zijn Herberg Godot of café/cafetaria 't Nijlpaard een geschikte pleisterplaats, evenals De Seedykster Toer.

In de omgeving van De Pannekoektrein

De faciliteiten van De Pannekoektrein