Doolhofpark Bakkeveen, Bakkeveen,

Doolhofpark Bakkeveen
Doolhofpark Bakkeveen
Doolhofpark Bakkeveen
Doolhofpark Bakkeveen

Doolhofpark en Bospaviljoen Bakkeveen is een park met drie doolhoven en ligt in Bakkeveen, Friesland.
Het Doolhofpark omvat drie verschillende doolhoven, waar je heerlijk doorheen kan rennen en het een hele klus is om de uitgang te vinden.

Tevens is er een traditionele speeltuin, waarbij kinderen zelf in actie moeten komen om de toestellen (schommels, wippen, kabelbaan, familieschommel, etc.) te laten bewegen. Ook kun je bij ons komen goudzoeken in onze goudstroom!

Een setje schone kleren is geen overbodige luxe, tenminste als je de evenwichtsbalk, het slingertouw, de loopbrug, etc. niet helemaal kunt bedwingen over onze waterpartijen!

De doolhofspeeltuin is uitermate geschikt voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen hun hart op halen.

Omgeving

Bakkeveen (Fries: Bakkefean) is een dorp in de gemeente Opsterland, in de Nederlandse provincie Friesland. Bakkeveen ligt op korte afstand van Drachten, waarvan het ten oosten is gelegen. Bakkeveen ligt te midden van een bosrijk gebied met heide- en zandvlakten dat is gelegen op de grens met Groningen en Drenthe. Er wordt wel gezegd dat Bakkeveen het enige brinkdorp in Friesland is, hoewel het niet duidelijk is of deze brink dezelfde oorsprong heeft als die van dorpen in Drenthe.

Bakkeveen ligt in een recreatiegebied met attractie- en vakantieparken. Er is een openluchtzwembad en het bovengenoemde grootste doolhofpark van Noord-Nederland. Ook is er een speciaal bospad voor rolstoelers. Dit pad is ongeveer 1,5 km lang en begint en eindigt bij de uitkijktoren nabij het zwembad Dundelle. Bij de Sterrenschans ligt een groot, ondiep ven. In winters waarin geschaatst kan worden fungeert deze 'Sterrenbaan' als natuurlijke ijsbaan. Er zijn regelmatige busverbindingen met Arriva lijn 84 naar Drachten, Heerenveen en Assen van maandag tot en met zaterdag

In de omgeving van Doolhofpark Bakkeveen

De faciliteiten van Doolhofpark Bakkeveen

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: