Het Kameleondorp, Terherne,

Het Kameleondorp
Het Kameleondorp
Het Kameleondorp
Het Kameleondorp

Het Kameleondorp is een attractiepark dat geheel gewijd is aan de boekenserie De Kameleon van Hotze de Roos, en bevindt zich in het Friese plaatsje Terhorne (Terherne).
Altijd al eens op een onbewoond eiland willen stranden? Van lekker picknicken en genieten van de natuur en rust kun je er ook lekker vies worden, survivallen, in bomen klimmen en het moeras trotseren. Op het Avonturen Eiland van Kameleon Terherne beleef je de leukste avonturen.

De dag begint met een boottocht naar het eiland waar je vervolgens naar hartenlust kunt genieten, spelen, leren en beleven, lekker basaal in de natuur. Rustig genieten met een kopje koffie of een kleine hap kan bij de Opkikker.

Omgeving

Terhorne is een dorp in de gemeente De Friese Meren, in de Nederlandse provincie Friesland. Het dorp ligt ten noorden van Joure, tussen het Sneekermeer en de Goëngarijpster-, Terkaplester- en Terhornsterpoelen. Op het tot het Kameleondorp behorende eiland Grootzand staat een Amerikaanse windmotor. Een kleinere windmotor staat iets dichter bij het dorp op het andere eiland Kleinzand. Met zijn vele voorzieningen op watersport– en recreatiegebied is Terherne een fijne dag- of vakantiebestemming. U kunt hier een boot huren, een huisje huren, een hapje eten of als u een boot wilt kopen dan kan dit ook.

Ook voor kinderen zijn er veel speel- en recreatievoorzieningen, vaarmogelijkheden en zeillessen. Voor de kleintjes is er een speeltuin met horeca voorzieningen.  Aan het Sneekermeer is een echt zandstrand voor als het echt warm wordt!

In Terherne staan tevens vele fiets- en wandelpaden langs het water, en voor de liefhebbers staan er ook  borden met langere fietsroutes door de omgeving. Routes zijn te verkrijgen bij diverse winkels in het dorp.

 

In de omgeving van Het Kameleondorp

De faciliteiten van Het Kameleondorp

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: