Reptielenzoo Iguana, Vlissingen,

Reptielenzoo Iguana is een stichting die reptielen, amfibieën en geleedpotigen opvangt en tentoonstelt.De stichting is in 1981 opgericht en is gehuisvest aan het Bellamypark in Vlissingen, in de Nederlandse provincie Zeeland. De dieren zijn o.a afkomstig van de havens en luchthavens. Daar worden ze in beslag genomen als ze illegaal Nederland worden binnen gesmokkeld. Verder zijn de dieren afkomstig van particulieren die de dieren hebben afgedankt omdat ze deze niet langer willen of kunnen verzorgen. De dieren worden in eerste instantie in quarantaine gehouden. Er wordt geprobeerd de dieren terug te brengen naar het land/gebied waar ze vandaan komen. Lukt dat niet, dan worden ze aangeboden aan instellingen zoals dierentuinen en worden tentoongesteld. Ook blijven er een aantal dieren in Vlissingen. Deze blijvende tentoonstelling van levende dieren trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. De reptielenzoo komt regelmatig in het nieuws met de geboortes in gevangenschap van bijzondere dieren. Grootste dier is een Netpython van ruim zes meter. Ook zijn er andere slangen, krokodillen, hagedissen, schildpadden, amfibieën en allerlei ongewervelde dieren te zien.

Iguana is Europa’s grootste, geheel overdekte Reptielenzoo. Rondom een subtropische serre zijn, verdeeld over vier gebouwen, ruim vijfhonderd levende reptielen, amfibieen en insecten uit de gehele wereld te zien. De groote van de dieren loopt uiteen van vijf centimeter (de giftige Keizerschorpik-DSC_0582oen) tot meer dan 7 meter (Netpython). Verder treft u o.a. aan: kikkers, padden, salamanders, slangen, hagedissen, krokodilachtigen, schildpadden, insecten, vogelspinnen, enz. Er is een babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonge dieren te zien zijn. U kunt oog in oog komen te staan met de giganten uit de reptielenwereld. Een belevenis die u niet mag missen!

Omgeving

Vlissingen is een plaats (stad) en een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde op het voormalige eiland Walcheren. Vlissingen is met het beschermde stadsgezicht een van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. In de zomermaanden trekken de Boulevards, het Nollestrand en het Badstrand vele toeristen en Vlissingers, zo'n 300.000 mensen per jaar. Op de zuidelijke pier staat een windorgel, dat bestaat uit bamboepijpen (met diverse gaten). Bij krachtige wind klinkt dit vagelijk als een koor.

Het oude centrum telt zo'n 300 monumenten, waardoor de stad de 30e monumentenstad van Nederland is. De stad heeft mede door deze monumenten maar ook door de ligging aan de Westerschelde, de robuuste en ongepolijste gebouwen in het Scheldekwartier en het drukke scheepvaartverkeer op de rede een maritiem karakter. Het spel van water en wind zorgt iedere dag voor een andere sfeer in de stad. De Westerschelde kent veel ondiepe plekken waardoor bij de meeste schepen een loods aan boord komt. Vanaf de boulevards is de beloodsing van de schepen goed te volgen.

Door Vlissingen loopt de Europese wandelroute E9, ter plaatse ook Noordzeepad geheten.

Jaarlijks wordt door Stichting Schaak Walcheren het Hogeschool Zeeland Schaaktoernooi georganiseerd. Dit is een internationaal bezet schaaktoernooi. Verder liggen in de stad diverse sportvelden van voetbal- en hockeyclubs. In samenwerking met de gemeente Middelburg komt er bij Vrijburg een sportboulevard. Daar ligt ook het stadsgewestelijke zwembad.

Foto´s van Reptielenzoo Iguana

In de omgeving van Reptielenzoo Iguana

De faciliteiten van Reptielenzoo Iguana