Vogelpark Avifauna, Alphen aan den Rijn,

Vogelpark Avifauna is een dierenpark in Alphen aan den Rijn met de nadruk op vogels.

De naam avifauna refereert aan het deel van het dierenrijk (fauna) dat bestaat uit vogels (Aves in het Latijn). Vogelpark Avifauna is het eerste en tevens een van de bekendste vogelparken ter wereld.

Het park heeft veel groen en vijvers, een restaurant, en een grote speeltuin met vanouds de hoogste glijtoren van Nederland. Het park was eigendom van het Van der Valk-concern maar is sinds begin 2012 een stichting. Stichting Vogelpark Avifauna zet zich in voor vogel- en natuurbescherming en heeft een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Vanaf het park kunnen ook boottochten gemaakt worden.

Of je er nu een dagje alleen opuit wil trekken, met je gezin of de hele familie, in Avifauna is er voor iedereen iets te beleven. Zo voer je zelf de Australische honingpapegaaien en kijk je bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Verschillende vogels kun je tussen het groen van de Filipijnse jungle ontdekken en de sierlijke flamingo’s bekijk je van heel dichtbij in het Cubaanse brakwatermoeras.

Ook de spectaculaire vogeldemonstraties mag je niet missen. Je ziet de vogels hier van dichtbij vliegen, eten en jagen zoals zij dat in de natuur gewend zijn. Maar Avifauna biedt zooveel meer. Zo zijn er niet alleen vogels maar is er ook een Oosterse tuin met rode panda's. Of een halfapen verblijf waar je zelf tussen de groep ringstaartmaki’s en rode vari’s kunt wandelen! Op het eiland Nuboso zie je dwergaapjes en bijzondere vogels in een mini Zuid-Amerikaans nevelwoud. Dit jaar zijn er niet alleen voederpraatjes bij de halfapen ook vertelt een verzorger iedere dag tijdens het voeren de leukste informatie over onze dwergapen.

Tenslotte beleven de kids urenlang speelplezier in de XXL speeltuin….

Omgeving

Alphen aan den Rijn is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Alphen aan den Rijn, gelegen in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, aan de rivieren Oude Rijn en Gouwe in het veenweidegebied Groene Hart tussen de grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden.
Nog nooit in Alphen aan den Rijn geweest? Dan zal de eerste keer uw verwachtingen overtreffen. De laatste decennia stonden hier bol van de vernieuwingen, op allerlei fronten. Het heeft ertoe geleid dat het de bewoners en de bezoekers aan niets ontbreekt.

Er zijn recreatiegebieden waarin natuur, water en vertier centraal staan. En attracties, met Archeon en Avifauna bovenaan. Er is veel horeca, geen werelds gerecht ontbreekt. Er zijn vijf winkelcentra en meer dan tien kleinere centra, met grote ketens en ambachtelijke winkels. De gemeente heeft een dynamische bevolking die de naam ‘Alphen aan den Rijn’ naar grote hoogte stuwt. Mede door die mensen gaat er bijna geen week voorbij zonder aansprekend publiek evenement. En wat te denken van een cultuurhistorie die meer dan twintig eeuwen terug gaat. En een sierteeltsector die toonaangevend is in de wereld. Dat en meer, heel veel meer.

Voor het eerst naar Alphen aan den Rijn? Trek hiervoor gerust een paar dagen uit.

Vanuit Alphen aan den Rijn fietsen naar Boskoop, de Bodegraafse Meije, over het Spookverlaat naar Hazerswoude, via het Rietveldsepad naar Boskoop of binnendoor naar Woubrugge en Hoogmade. Voor tourfietsers is Alphen aan den Rijn een prima vertrekpunt voor een fietstocht door het Groene Hart.

Winkelen in de dorpskernen is sfeervol en bovendien tikt u daar misschien wel net dat ene ding op de kop. Dat ene, waar u misschien al wel enige tijd naar zocht. Winkelen in de stad Alphen aan den Rijn is net zo sfeervol en daar is de keuze bovendien reuze. Diverse winkelcentra met een grote diversiteit aan grote en kleine winkels zijn dagelijks, vaak ook op zondag, geopend. Van supermarkten tot grote bruin- en witgoedketens, van winkels vol snuisterijen tot modezaken, u komt altijd beslagen ten ijs.

 

Foto´s van Vogelpark Avifauna

In de omgeving van Vogelpark Avifauna

De faciliteiten van Vogelpark Avifauna

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: