B en B natuurhuisje , Walsoorden,

B & B in Walsoorden
B & B in Walsoorden
B & B in Walsoorden
B & B in Walsoorden

Midden in de Zeeuws-Vlaamse polder, nabij het vestingstadje Hulst, ligt dit natuurhuisje. Het natuurhuisje kan zowel als vakantiehuisje als voor bed and breakfast geboekt worden. Er kunnen maximaal zes personen overnachten. Op drie minuten fietsen van de Westerschelde. Ideaal voor rustzoekers, botenliefhebbers, fietsers en wandelaars. Het is een plek waar creativiteit geprikkeld kan worden. Je kunt hier eventueel ook de workshops beeldhouwen en zilver gieten volgen. Antwerpen en Gent liggen op 40 minuten afstand met de auto. Fietsen zijn te huur voor €7,50 per fiets per dag.

Het grote gastenverblijf (70 m²) boven het atelier van een beeldhouwer is eenvoudig, maar voorzien van alle moderne comfort. Er staan twee eenpersoons boxsprings, een luxe slaapbank (160 centimeter breed, matras 24 centimeter dik) en twee moderne bedsteden. De badkamer heeft een nieuwe inloopdouche, een apart toilet en een urinoir en is verder voorzien van een tweepersoons natuurstenen wastafel. In het keukengedeelte zijn er twee koelkasten, een Senseo apparaat, waterkoker, inductiekookplaat, borden, bestek, enzovoorts. Er is overal gratis WiFi. Er is een dakterras, deze dient ook als je eigen in- of uitgang met een vaste, stalen trap naar de gratis parkeerplaats.

Omgeving

Walsoorden is een dorp in de Nederlandse provincie Zeeland, in de regio Zeeuws-Vlaanderen, met 157 inwoners (2010). Het dorp maakt sinds de gemeentelijke herindeling van 2003 deel uit van de gemeente Hulst; voordien was het onderdeel van de gemeente Hontenisse. Walsoorden ligt in een zeekleipoldergebied op een hoogte van ongeveer 1 meter. Het dorp ligt aan de Westerschelde, en wel aan de Bocht van Walsoorden, een vaargeul van meer dan 20 meter diep. Voor de kust ligt ook de Schor van Baalhoek.

In de omgeving zijn er verschillende natuurgebieden. De Putting is één van de weinige echte oudlandgebieden die Zeeland nog kent. Het bestond reeds voor 1200 en in 2014 is er nog een extra uitbreiding van 150 hectare gerealiseerd. Het is een vogelgebied bij uitstek. Ook is er nog het Verdronken Land van Saeftinghe en nabij Terneuzen de Margarethapolder als nieuw natuurgebied op ongeveer 15 kilometer. De bekende en controversiële Hedwigepolder is op fietsafstand verwijderd; het Belgische gedeelte is reeds gerealiseerd als natuurgebied en opengesteld voor publiek. Verder is Plan Perkpolder in uitvoering en gedeelten zijn reeds gerealiseerd. Eén polder is reeds teruggegeven aan de Westerschelde; deze ligt op 15 minuten wandelen van het natuurhuisje en in 2018 start de realisering van een nieuwe binnendijkse natuurgebied.

In de omgeving van B en B natuurhuisje

De faciliteiten van B en B natuurhuisje

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: