Vlinders aan de Vliet, Leidschendam,

Vlinders aan de Vliet
Vlinders aan de Vliet
Vlinders aan de Vliet
Vlinders aan de Vliet

Vlinders aan de Vliet is een overdekte vlindertuin in Leidschendam waar bezoekers in een junglekas, tussen ruim 1500 vlinders, de sfeer kunnen proeven van de Midden-Amerikaanse jungle. Los vliegende tropische vogels, reptielen in terraria en een grote vijver met onder meer Arowana's versterken deze sfeer sterk.

Het park is erg populair bij beoefenaars van de macrofotografie. Vlinders aan de Vliet is lid van de International Association of Butterfly Exhibitors & Suppliers en van Dier en Park.

Vlinders aan de Vliet te Leidschendam is sinds maart 2006 een toeristisch tropische vlindertuin (overdekte tuin met tropisch klimaat). Het is een zeer specialistisch seizoensproject, geopend van 22 februari tot maximaal 1 november. Vanaf 1 november tot 22 februari is het te donker en te koud in de kas om de tropische vlinders te laten vliegen, vandaar dat wij een wintersluiting hebben. De expertise en kennis over vlinders, tuin en natuur liggen bij de eigenaar Jan Kienjet. Het is een uit de hand gelopen hobby. 850m2 oude kas heeft hij omgebouwd tot een ware jungle-vlindertuin (ecodisplay) met hierin honderden vlinders, vele kleine zaad etende vogels, waterdieren zoals vissen en schildpadden en natuurlijk vele bijzondere planten en bloemen.

Doelstelling:

Publiek van alle leeftijden kennis laten maken met de cyclus van de vlinder en de schoonheid van de vlinder-jungle d.m.v. zelfbeleving & ontdekking in de ecodisplay met hieromheen informatieve en educatieve elementen. Tevens; aanzet tot kleinschalige ontwikkelingsprojecten die kunnen leiden tot habitatherstel voor bedreigde vlindersoorten.

Omgeving

Leidschendam is een plaats in de gemeente Leidschendam-Voorburg, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.
Van het oude dorp Leidschendam is behalve de kerken en enkele artnouveau-winkelpanden weinig bewaard gebleven. Rondom de dorpskern liggen verschillende grote kantoorgebouwen.
Een deel van Leidschendam rondom de Sluis Leidschendam is een beschermd dorpsgezicht. Verder zijn er in het dorp enkele tientallen rijksmonumenten en 60 gemeentelijke monumenten.

De plaats Leidschendam ligt tegen Den Haag aan en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg en met het openbaar vervoer. Fletcher Hotel Den Haag Leidschendam ligt ideaal om vele bezienswaardigheden in en rondom Den Haag te ontdekken. Bezoek het Mauritshuis, Madurodam, het strand en de boulevard van Scheveningen of steden als Delft en Rotterdam.

 

In de omgeving van Vlinders aan de Vliet

De faciliteiten van Vlinders aan de Vliet

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: