Het Plaswijckpark, Rotterdam,

Het Plaswijckpark
Het Plaswijckpark
Het Plaswijckpark
Het Plaswijckpark

Het Plaswijckpark is een recreatiepark dat is gelegen aan de Bergse Achterplas tussen de stadsdelen Schiebroek en Hillegersberg aan de noordrand van Rotterdam. Het park is eigendom van de Stichting Plaswijckpark. Het park is onderverdeeld in verschillende delen:

Speelwijck:

Dit is de beste wijk van het park om flink in te ravotten. Je vindt er meer speeltuinen dan je ooit bij elkaar hebt gezien. Neem de Havenspeeltuin: je wordt er gegarandeerd zeiknat! In de Apenspeeltuin slinger je als een malle rond aan de touwen. En in de Verkeerstuin kun je als een doorgewinterde wegpiraat bewijzen dat je eigenlijk veel beter dan je ouders weet hoe je moet autorijden. Is het eens hondenweer? Ga dan binnen tekeer in het Huis in de Heuvel.

Dierenwijck

In de dierentuinen van Dierenwijck is het een echte beestenboel. Dat hoor je. Dat zie je. En dat ruik je, zo hee! De dieren die er wonen willen jou net zo graag leren kennen als andersom. Dus kom er maar even kennismaken met de apen, roofdieren en alle andere bewoners. Misschien vind je er wel een oehoe die lijkt op je opa. Of een varken die precies zo is als je vader. Een lama die je doet denken aan je oma? Wie weet vind je een dier dat net zo is als jij!

Wandelwijck

Af en toe moeten jij en waarschijnlijk vooral je (groot)ouders even bijkomen van al het rennen en ravotten. Wandelwijck is de beste plek om even te relaxen. Op de Picknickweide kun je languit in het gras liggen en lekker picknicken. Mocht je toch niet kunnen stilzitten: in het Rosarium is een rozentuin waar je meer dan 40 soorten rozen kunt ontdekken. En in de Engelse Tuin vind je allerlei fonteinen. Kun je toch nog flink gaan spetteren.

Omgeving

Rotterdam is een havenstad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De stad is gelegen aan de Nieuwe Maas, een van de rivieren in de delta die gevormd wordt door de Rijn en de Maas. In het centrum van Rotterdam is een groot winkelgebied met onder andere de Koopgoot, de Lijnbaan, de Hoogstraat en het winkelcentrum Central Plaza. Verder heeft Rotterdam het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam-Zuid, de winkel- en woonmall Alexandrium in Prins Alexander en vele kleinere winkelcentra verspreid over de gehele stad. De koopavonden zijn op vrijdag. In het centrum van Rotterdam zijn de winkels iedere zondagmiddag geopend. In Rotterdam zijn 14 weekmarkten. De twee grootste zijn die op de Binnenrotte in het centrum (op dinsdag en zaterdag) en die bij het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid (op woensdag en zaterdag). In 2014 is bij de Binnenrotte de dagelijks geopende, overdekte Markthal geopend. Op de begane grond en de eerste verdieping van bevinden zich horeca en winkels, op verdiepingen twee tot en met elf luxeappartementen.

In de omgeving van Het Plaswijckpark

De faciliteiten van Het Plaswijckpark

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: