Sybrandys Speelpark , Oudemirdum,

Sybrandy
Sybrandy
Sybrandy
Sybrandy

Sybrandy's Speelpark (voormalig Ontspanningspark en vogelpark) is ontstaan uit een vogelpark en fazanterie. Hier werd al snel een speeltuin bij gebouwd. Pas in het laatste decennium van de 20ste eeuw werden echte attracties geplaatst. Het park is gelegen in de bossen van Gaasterland-Sloten, in de gelijknamige gemeente. In en rondom het park is veel groen aangelegd (meer dan 600 bomen en planten). Een deel van het park en de speeltuin staat in een overdekte accommodatie.

Het park is vooral gericht op kinderen tussen de 3 en 13 jaar en bestaat uit een grote speeltuin met verschillende (pretpark-) attracties. Het park wordt om die reden dan ook wel een speeltuinpretpark genoemd. Ondanks zijn geringe omvang wordt Sybrandy's Speelpark toch gerekend tot de grotere attracties van Friesland. Dit heeft mede te maken met de grote reikwijdte van Friesland.

Enkele van de verschillende attracties:

De Komeet, een motorisch aangedreven grote schommel met een maximale hoogte van 7,5 meter.
Wave Rider, een waterattractie waarbij verschillende karretjes over een rivier rond worden geslingerd.
De Vlinderbaan, een pendelschommel; 6,5 meter hoog.
Sky-Ride, een monorail met autokarretjes op 5 meter hoogte.
Nautic-Jet, een schans van 8,5 meter waar kleine boten van af worden geschoten.
Zweefmolen
Mini Safari Baan, een rondrit in safari-terreinwagens.
Villa Kalkenstein, een loopspookhuis.
Luna Loop, cabine waarin je door het zelf te bedienen voor en achterover kunt tuimelen,
Draaischijf, een Vrolijk rad.
Trapskelterbaan, twee maal; een grote en een kleine,
Tuimelberg, een springkussen,
Verschillende glijbanen,
Videohal waar tekenfilms worden vertoond.

Honden zijn toegestaan mits deze te allen tijde aangelijnd zijn en goed onder appèl staan.

Omgeving

Oudemirdum is een dorp in de gemeente De Friese Meren, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten zuidwesten van Balk en ten westen van Lemmer, tussen Rijs en Nijemirdum en nabij het IJsselmeer. Het dorp is omgeven door de natuurgebieden/bossen de Elfbergen, het Jolderenbos en Oudemirdumer Klif. Doordat het in een bosrijk gebied ligt is er relatief veel toerisme in en nabij het dorp. Het dorp kent ook meerdere campings.

In het zuidoosten van het dorpsgebied staat het buiten/landhuis Riniastate, dat in 1843 werd gebouwd. In de westen staat midden in het Jolderenbos de Luchtwachttoren 6H3 - Oudemirdum, een overblijfsel van de Koude Oorlog en staat op het hoogste punt van Gaasterland. Ten noorden van het dorp ligt het landgoed en huis Kippenburg.

Het lichtglooiende landschap, ooit ontstaan door de stuwende bewegingen van het landijs tijdens de voorlaatste ijstijd, wordt gekenmerkt door de vele weilanden en akkers, afgewisseld met bosrijke gebieden. Deze bossen fungeren als broedgebieden voor vele vogelsoorten. Bovendien vinden we er eekhoorns, hazen en reeën. Ook vossen, bunzingen, hermelijnen en wezels worden zo af en toe aan de bosranden gesignaleerd. De Gaasterlandse bossen staan vooral bekend om de aanwezigheid van de das. Er zijn inmiddels zo’n twintig dassenburchten gesitueerd in deze bossen. Om het natuurlijk leefgebied van de das te vergroten zijn er op diverse plekken zogenaamde ‘dassentunneltjes’ om het dier te beschermen tegen het verkeersgeweld. De das vinden we overigens ook terug als mascotte van bezoekerscentrum ‘Mar en Klif’. Ongeveer anderhalve kilometer ten zuiden van het dorp Oudemirdum ligt het IJsselmeer. Door afslag van de stuwwal door de voormalige Zuiderzee hebben zich aan de zuidkust van Friesland voor Nederland unieke kliffen gevormd, zoals het Oudemirdumer Klif, een belangrijk natuurgebied.

Foto´s van Sybrandys Speelpark

In de omgeving van Sybrandys Speelpark

De faciliteiten van Sybrandys Speelpark

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: