AquaZoo Friesland , Leeuwarden,

AquaZoo Friesland
AquaZoo Friesland
AquaZoo Friesland
AquaZoo Friesland

AquaZoo Friesland is een dierentuin gelegen ten oosten van Leeuwarden in het recreatiegebied de Groene Ster in de provincie Friesland. AquaZoo Friesland is een dierentuin met de nadruk op in het water levende dieren. Geniet van het Zeeleeuwen Spetter Spektakel, feest mee tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn en stap samen met een dierverzorger op een trekschuit tijdens de Zeehondensafari!

In AquaZoo kunnen kinderen tijdens de hele route lekker klimmen en klauteren via avonturenroutes en kleine speeltuintjes. Vooraan in het park is een grote speeltuin met uitzicht vanaf het terras. Even bijkomen? AquaZoo beschikt over twee horecapunten en diverse picknickplaatsen. Nieuw halverwege de route: BeachClub.

Naast de wandelroutes zijn er in AquaZoo ook avonturenroutes te vinden. Zo wordt het spotten van dieren goed afgewisseld met een gezonde dosis uitdaging en avontuur. Loop via boomstammen over de slootjes, steek via een trekvlot het moeras bij de kangoeroes over en spring van de ene steen naar de andere. Hou jij je voeten droog?

Voor de kinderen is er ook vooraan in het park een speeltuin vol uitdagingen! Kinderen ravotten hier voordat – of nadat ze een bezoek aan de dieren hebben gebracht. De glijbaan en de diverse speel- en klimtoestellen zorgen ervoor dat de kinderen zich lekker kunnen uitleven terwijl ouders, grootouders of andere begeleiders onder het genot van een hapje en een drankje vanaf het terras een oogje in het zeil kunnen houden.

Grootste airtrampoline van Friesland
Naast de vele klimtoestellen vind je in AquaZoo ook een gigantische airtrampoline. En niet zo maar één… met een diameter van 20 meter en een hoogte van 3 meter is het de allergrootste van Friesland! Heb jij hem al geprobeerd?

Roeiplas
In AquaZoo hoort natuurlijk ook waterpret! Halverwege de route vind je een roeiplas waar je van een tochtje met de roeiboot of waterfiets kan genieten. De bootjes zijn op basis van beschikbaarheid zelf te bedienen. We adviseren kinderen jonger dan 9 jaar alleen onder doorlopend toezicht en begeleiding van een volwassene de roeiplas te betreden.

Picknicken
Verderop vind je bij BeachClub een speeltuintje met uitzicht vanaf het terras en diverse picknickbankjes. Hier kun je de route even onderbreken door te spelen of een lekker drankje of ijsje op het terras te nemen tot het Zeeleeuwen Spetter Spektakel van start gaat.

Leeuwarden

Leeuwarden is een stad in het noorden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Friesland, de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Leeuwarden en een van de oudste steden van Noord-Nederland.
Leeuwarden heeft een uitgebreid winkelaanbod, de belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwestad (in de volksmond Nieuwstad genoemd), Wirdumerdijk, het Wilhelminaplein en de Voorstreek. Het Wilhelminaplein, ook wel bekend als het Zaailand, en de omgeving is flink op de schop gegaan. Hierdoor is sinds medio 2012 een deel van de binnenstad van Leeuwarden compleet veranderd.
Met 617 rijksmonumenteninschrijvingen staat Leeuwarden in de top-15 van Nederlandse monumentengemeenten, dankzij een historische binnenstad en woonwijken uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Ook heeft de stad beschermde stadsgezichten zoals de binnenstad met singels, het Nieuwe Kanaalgebied en de Hollanderwijk. Deze worden beschermd omdat ze een bijzondere ruimtelijke structuur en karakter hebben, waarin een ontwikkelingsgeschiedenis van soms eeuwen is te zien. De bescherming geldt voor het historisch gegroeide patroon van gevelwanden, straten, pleinen, grachten en groengebieden en de onderlinge verhouding daarvan. Naast de rijksmonumenten zijn er 375 beeldbepalende panden.

De monumenten betreffen woonhuizen, kerken, molens, pakhuizen, winkel- en kantoorpanden en ook parken, een middeleeuwse waterloop en standbeelden. Ook de kaden en pijpen in de binnenstad en delen van de oude omwalling en grachten zijn monumentaal. De oudste monumenten dateren uit de dertiende eeuw, waaronder de Grote of Jacobijnerkerk (kloosterkerk van de Dominicanen) met beroemd Christian Müllerorgel. Het jongste monument is het Burmaniakamp uit 1940, de Duitse manschappenverblijven tegenover de vliegbasis. In de tussenliggende eeuwen zijn panden gebouwd zoals de Kanselarij, de Waag (beide uit de Renaissanceperiode) en herenhuizen aan de Tweebaksmarkt, de Voorstreek en de Nieuwestad. De grootste groep rijksmonumenten bestaat uit eenvoudige woon- en winkelpanden. Aan het Schapendijkje, tegen het terrein van de vliegbasis bevindt zich de eeuwenoude grafkelder van de familie Dorhout. Net buiten de stad staan twee poldermolens, de Bullemolen en de Froskepôlemolen.

Overigens zijn ook enkele archeologische vindplaatsen beschermd als monument vanwege een hoge archeologische verwachting.

Er zijn meer dan 100 horecagelegenheden in Leeuwarden, waaronder veel kroegen, een aantal feestcafés en een grote discotheek, Club Red, die sinds 31 mei 2012 op het Ruiterskwartier gevestigd is. Alle horeca sluit uiterlijk om 3 of 5 uur 's nachts, maar mag een geleidelijke uitstroom hanteren tot 6 uur.

Leeuwarden kent een groot aantal kroegen. Deze zijn vooral geconcentreerd in de Doelesteeg, rond het Ruiterskwartier, bij het Gouverneursplein en aan de Nieuwestad.

In 2018 is Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa. Gedurende het hele jaar zijn er culturele activiteiten in zowel de stad als de provincie Friesland.

 

 

In de omgeving van AquaZoo Friesland

De faciliteiten van AquaZoo Friesland

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: