Orchideeënhoeve, Luttelgeest,

Orchideeënhoeve
Orchideeënhoeve
Orchideeënhoeve
Orchideeënhoeve

Orchideeënhoeve is een dierentuin en tropische kas in Luttelgeest. Het park is vooral gespecialiseerd in verschillende tropische tuinen.

In de dierentuin zijn verschillende diersoorten te vinden, waaronder verschillende soorten vlinders, waaronder ongeveer 500 blauwe morphos, en verschillende soorten schildpadden. Maar in de dierentuin bevinden zich ook witoorpenseelaapjes, dwergzijdeaapjes, Binsenastrilde, Roelroels, Goulds amadines, Japanse Kwartels, zilverbekjes, Sint-Helenafazantjes, loris van de Blauwe Bergen, koikarpers, roodstaartmeerval, Zilveren arowana, algeneter gibbiceps, tijger spatelbekmeerval, sagra's anolis, Madagaskardaggekko, groene leguaan, korenslang, Eurycantha calcarata en schildhagedissen.

Ga op avontuur in Europa’s mooiste junglepark: de Orchideeën Hoeve. Dwaal door het geheel overdekte junglepark (25.000 m2) en laat je verrassen door de mooiste planten, bloemen en dieren. Bezoek de grootste vlindertuin van Europa, ravot in de waterrijke speeltuin, griezel bij de jungleshows en lunch onder de sprookjesachtige ‘Zwevende’ Bloementuin.

Omgeving

Luttelgeest is een dorp in de polder en gemeente Noordoostpolder, in de Nederlandse provincie Flevoland. Luttelgeest ligt in het noordoosten van de polder, ten noorden van het dorp Marknesse. Naast de dorpskern behoort een groot stuk polderland tot het dorp. Deze is naast landbouwgebied ook het grootste tuinbouwgebied van de Noordoostpolder met grote kassenkomplexen. Ten noordwesten van het dorp vindt men het Kuinderbos. Dit bos ligt op het grondgebied van Luttelgeest langs de grens van de provincie Friesland. Vanwege het vele groen en het open karakter kent het dorp de slagzin groendorp met ruimte.

Het dorp Luttelgeest wordt omringd door het mooie en open polderlandschap van de provincie Flevoland. In dit landschap kun je veel fiets- en wandelplezier beleven. Ook liggen er verschillende natuurgebieden en gezellige plaatsen op fietsafstand, waardoor er altijd wel iets te beleven valt in de omgeving. U kunt bijvoorbeeld vanuit uw vakantieaccommodatie gemakkelijk en snel het bijzondere Nationaal Park Weerribben-Wieden bezoeken. Een bezoek aan Emmeloord, Giethoorn en Meppel is ook goed mogelijk. Hier kun je onder andere cultuur snuiven, winkelen, lunchen, bijzondere gebouwen bewonderen en nog veel meer!

 

In de omgeving van Orchideeënhoeve

De faciliteiten van Orchideeënhoeve

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: