Camping de Potten, Offingawier,

RCN de Potten
RCN de Potten
RCN de Potten
RCN de Potten

Prachtige meren, bijzondere vogels en veel groen; de veelzijdige Friese natuur leent zich uitstekend voor een gevarieerde en onvergetelijke kampeervakantie op onze camping in Friesland. Wanneer je jouw tent of caravan opzet aan het Sneekermeer geniet je optimaal van al het moois in deze omgeving. Op vakantiepark de Potten behoort dit tot de mogelijkheden. Wanneer je een staanplaats boekt in onze kampeerhaven, verblijf je zeer exclusief aan het water. Daarnaast hebben alle staanplaatsen in de kampeerhavens een eigen watertappunt, aansluiting op de riolering en tien ampère elektra.

De kampeerhaven grenst direct aan het Sneekermeer. Het is mogelijk een eigen boot bij de kampeerplaats in het water te leggen (m.u.v. de Pottenzijde). Wie liever niet direct aan het water kampeert, boekt op de Potten een standaard ruime kampeerplaats op een van de kampeervelden.

RCN de Potten is de ideale uitvalsbasis tijdens de Sneekweek. Ben je jongere en wil je met vrienden of een grotere groep verblijven tijdens de Sneekweek? Boek dan onze speciale kampeerplaats voor jongeren en groepen.

Wilt u liever met uw eigen camper komen, wij bieden speciale camperplaatsen aan. De camper-plaatsen zijn ongeveer 100 m2, de ondergrond is verhard met een toplaag van gras.Elke plaats heeft een 10 ampère stroomaansluiting, een eigen vuilwaterafvoer en een kraan.Waterinname is mogelijk op het camperservicestation, hier is ook een voorziening om de vuilwatertank te legen. Op het terrein zijn diverse sanitairgebouwen, voor het legen van het chemisch toilet is er bij elk sanitairgebouw een stortplaats aanwezig. Je kunt gebruik maken van gratis Wi-Fi op één device.

Omgeving

Offingawier is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten oosten van de stad Sneek. De bewoning van het dorp ligt voornamelijk aan de Fiifgeawei. Offingawier is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland.
Offingawier ligt ten oosten van Sneek. Deze streek wordt ook wel aangeduid wordt als de "Lege Geaën". Deze lage gebieden vormen een oase van rust. Dankzij de ligging aan het Sneekermeer is het bovendien een interessant natuurgebied, met veel watervogels.
De Snitser Âldfeart slingert dwars door dit gebied. Net zoals de meeste dorpen in de omgeving, is ook Offingawier door middel van een zogenaamde "opvaart" verbonden met deze waterweg. Een ander karakteristiek landschapselement is de Griene Dyk. Deze dijk, die loopt van Sneek naar Jirnsum, werd in de 12e eeuw aangelegd om het laaggelegen gebied te beschermen tegen overstromingen vanuit het zuidoosten.

Offingawier staat, samen met de dorpen Scharnegoutum, Gauw, Goënga, Loënga ook wel bekend als de “Snitser Fiifgea”. Offingawier is, net als Gauw, Goënga en een authentiek dorp dat de weidsheid van het landschap even doorbreekt. In een oud pand, met een moderne aanbouw is Galerie Offingawier gevestigd. Ten oosten van Offingawier, direct aan het Sneekermeer, ligt het drukbezochte recreatiecentrum De Potten. Wie nog iets verder doorrijdt, komt vanzelf bij Paviljoen Sneekermeer. Een heerlijke plek om te eten, een terrasje te pikken, een feest te vieren of een vergadering te beleggen. Het negentiende eeuwse kerkje van Offingawier is een gemeentelijk monument. Wonen en leven. Offingawier is voornamelijk aangewezen op de voorzieningen van het nabijgelegen Sneek.

 

In de omgeving van Camping de Potten

De faciliteiten van Camping de Potten