Tropical Zoo, Kwadendamme ,

Tropical Zoo
Tropical Zoo
Tropical Zoo
Tropical Zoo

Berkenhof 's Tropical Zoo & Vlindertuin is een mini-jungle in de buurtschap Langeweegje bij Kwadendamme in de Nederlandse provincie Zeeland.
In de Kwadendamse mini jungle van Berkenhof Tropical Zoo valt er een hoop te beleven!

Een groene leguaan ritselt door de groene boomkruinen, dwergkaaimannen beloeren je vanachter de struiken en een vogelspin kan hier zo maar op je hand belanden….wauw, dat moet wel spannend zijn! Of wat dacht je van een slang om je nek? Wie van jullie is het moedigst?

Is dit allemaal een beetje te griezelig? Uiteraard zijn onze dieren ook gewoon van een afstandje te bewonderen. Van kleurige kameleons tot wandelende takken. Van toekans tot gifkikkers in de meest spectaculaire kleuren. De dierenvrienden van Berkenhof Tropical Zoo zijn met recht een bont gezelschap te noemen.

En laten we ook de tropische vlinders niet vergeten. Gedurende het vlinderseizoen (ongeveer eind maart/begin april t/m november/december, mits het weer het toelaat) fladderen deze juweeltjes rond op zoek naar nectar in de vele bloemen. Met wat goed speurwerk vallen er zelfs honderden eitjes, rupsen en poppen tussen de bladeren te ontdekken.

Omgeving

Kwadendamme is een dorp in de gemeente Borsele, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp had op 1 januari 2011 949 inwoners. Kwadendamme is gelegen in het zuidwestelijk deel van schiereiland Zuid-Beveland, de zogenaamde “Zak van Zuid-Beveland”, alwaar de omgeving voornamelijk bestaat uit kleine dorpjes, polders, dijken, welen en kreekresten. Kwadendamme is gelegen in een aantrekkelijk bocagelandschap. Het landschap is kleinschalig en agrarisch van aard en vormt op zichzelf de belangrijkste bezienswaardigheid van Kwadendamme. Met name de vele door Natuurmonumenten beschermde bloemdijken, natuurgebied de Zwaakse Weel, en de vele grenslinden maken het landschap zeer aantrekkelijk. Ook erg bijzonder zijn de historische boerderijen in de omgeving van Kwadendamme. Boerderij Kwistenburg aan de Zwaakse Weel is zelfs de oudste boerderij van Zeeland, maar ook de meekraprood geschilderde Roode Hoeve, de Kaneelpolderhoeve die ooit als schuilkerk diende en enkele andere 17e-eeuwse hoeves, zijn zeer bijzonder.
Andere bezienswaardigheden zijn het station van de Stoomtrein Goes-Borsele, de voormalige weel in de bocht van de A. de Koningstraat, de Heilige Bonifaciuskerk met de naastgelegen pastorie, het voormalige Ursulinenklooster en het kastanjehouten beeld van sint Bonifacius naast de pastorie.

Sinds 1992 wordt ieder jaar in het tweede weekend van mei het Kwadendamme Bluesfestival georganiseerd, waar vele binnen- en buitenlandse bluesartiesten optreden. Tevens is Kwadendamme één van de dorpen boven de Westerschelde waar men elk jaar carnaval viert met een grote optocht. En op oneven jaren wordt er op de eerste zondag na Sacramentsdag een sacramentsprocessie gehouden.

In de omgeving van Tropical Zoo

De faciliteiten van Tropical Zoo