Miniworld Rotterdam, Rotterdam,

Miniworld Rotterdam
Miniworld Rotterdam
Miniworld Rotterdam
Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland met een voorlopige oppervlakte van 600 m2 in schaal 1:87 (H0). De attractie heette voorheen Railz Miniworld. De naam is veranderd op 27 april 2012.

In de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux maken de mini-bewoners van alles mee. Ze werken, wonen, reizen en onderweg beleven ze allerlei avonturen.

Let op... in Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het nacht en fonkelen duizenden lampjes in het donker. En als de dag weer aanbreekt, ontwaken de ruim 27000 bewoners en komt de wereld weer tot leven. Overal snellen treinen naar hun bestemming, vrachtwagens brengen hun lading naar de grootste miniatuurhaven van Europa... alles lijkt in beweging. Eén ding verandert nooit, het weer is altijd prachtig! Want Miniworld Rotterdam is een binnen attractie.

Onze miniatuurwereld is op de eerste plaats een fantastische beleving in miniatuur. Echter als je wil kan je ook wat leren. We hebben hiervoor diverse leerzame thema's verbeeld in de miniatuurwereld.

Thema's
Engeland & Schotland in miniatuur - uitbreiding miniatuurwereld!
Rotterdam in miniatuur - leer de stad kennen!
Port of Rotterdam - leer de Rotterdamse haven kennen!
Water en haven - watermanagement & Rotterdamse haven

Miniworld is Gevestigd op 350 meter lopen van Rotterdam Centraal station aan het Weena Westzijde naast het Groothandelsgebouw. Goed bereikbaar zowel met openbaar vervoer als auto. Parkeren in de garage direct onder de attractie.

Omgeving

Rotterdam is een havenstad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De stad is gelegen aan de Nieuwe Maas, een van de rivieren in de delta die gevormd wordt door de Rijn en de Maas. Rotterdam ligt centraal in de Stadsregio Rotterdam en grenst met de klok mee aan de gemeenten Westland, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zuidplas, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, Nissewaard, Brielle en Westvoorne. Grote plaatsen in de directe omgeving zijn Dordrecht, Delft, Zoetermeer en Spijkenisse.

In het centrum van Rotterdam is een groot winkelgebied met onder andere de Koopgoot, de Lijnbaan, de Hoogstraat en het winkelcentrum Central Plaza. Verder heeft Rotterdam het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam-Zuid, de winkel- en woonmall Alexandrium in Prins Alexander en vele kleinere winkelcentra verspreid over de gehele stad.De koopavonden zijn op vrijdag. In het centrum van Rotterdam zijn de winkels iedere zondagmiddag geopend.

In Rotterdam zijn 14 weekmarkten. De twee grootste zijn die op de Binnenrotte in het centrum (op dinsdag en zaterdag) en die bij het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid (op woensdag en zaterdag). In 2014 is bij de Binnenrotte de dagelijks geopende, overdekte Markthal geopend. Op de begane grond en de eerste verdieping van bevinden zich horeca en winkels, op verdiepingen twee tot en met elf luxeappartementen.

Het Rotterdamse uitgaansleven telt vele cafés, voornamelijk rond het Stadhuisplein, de Oude Haven, de Witte de Withstraat en het Schouwburgplein. De stad telt ook een toenemend aantal gerenommeerde restaurants, waaronder FG en Parkheuvel met elk twee, en Joelia met één Michelinster. Daarnaast zijn er een aantal clubs en discotheken en is sinds 2004 de Maassilo als uitgaansgelegenheid in gebruik, aanvankelijk door discotheek Now&Wow.

 

In de omgeving van Miniworld Rotterdam

De faciliteiten van Miniworld Rotterdam

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: