Attractiepark Slagharen, Slagharen,

Attractie- & Vakantiepark Slagharen is een Nederlands attractiepark en vakantiepark in Slagharen, gemeente Hardenberg. Het park bestaat sinds 1963. De internationale naam is Themepark & Resort Slagharen.

Het attractiepark bestaat uit twee gebieden, die onderling verbonden zijn door een Mainstreet met winkels en restaurants. Het park telt meer dan 30 attracties, waaronder 2 achtbanen. Het park heeft zes themagebieden: Indian, Yellowstone, New Orleans, Mexican, Wild West en Jules Adventureland (Genoemd naar de Franse schrijver Jules Verne).

In het zuidelijk deel is de entree en hier staan attracties als Apollo, Enterprise en Free Fall. In het noordelijke deel staat de grote achtbaan Gold Rush, de Wild West Adventure en Tomahawk. In dit deel staat ook de korenmolen de Pionier uit bouwjaar 1859.

Aan de Mainstreet staan het reuzenrad Big Wheel en de Sky Tower. Een kabelbaan boven Mainstreet met stations bij de Apollo en Kids Country verbindt het noordelijke en zuidelijke deel van het park. Daarnaast rijdt er een monorail door het gehele park, maar deze heeft slechts één station in het zuidelijk deel.

Op het vakantiepark staan stacaravans en bungalows. Een ander deel van het vakantiepark heet Wigwamwereld Slagharen en hier staan wigwamtenten en de waterspeelplaats Sunny Beach. Sinds 2002 is er naast de Wigwamwereld ook een camping, die eigendom is van Attractiepark Slagharen.

Omgeving

Slagharen is een dorp in de gemeente Hardenberg, dat gelegen is in Noord-Salland in de Nederlandse provincie Overijssel.
Slagharen ligt in het Vechtdal en in het Vechtdal is genoeg te doen voor als je een dagje iets anders wil doen. Je kunt er fietsen, mountainbiken, wandelen of varen over de vecht. Met een kano peddelen langs pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide.

Vergeet niet een uitstapje te maken naar Hardenberg of Ommen. Lekker op een terassje genieten of shoppen in het Centrum van Hardenberg. In de zomer naar de vlindermarkt in Emmen of de zomeravondmarkten in Dalen.

In het pittoreske stadje Gramsbergen vind je prachtig gerestaureerde panden, authentieke straatjes en een oude stadspoort.

Foto´s van Attractiepark Slagharen

In de omgeving van Attractiepark Slagharen

De faciliteiten van Attractiepark Slagharen

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: A.Jansen

Waardering: 8 / 10
Verbleven van 04-08-2017 tot 06-08-2017
Bericht: Wij zijn verschillende keren geweest. De eerste keer verbleven wij in een wigwam dan is niet aan te raden. Veel te heet en erg primitief. De 2e keer hadden we een huisje, dat was wel te doen. je bent toch de hele dag op het park. dit huisje hadden we via vakantieveilingen maar anders hadden we een wat luxere huisje genomen. Het is wel een leuk park en animatie was er ook.
Geschreven op: 28-03-2019