Park Tivoli, Berg en Dal,

Park Tivoli
Park Tivoli
Park Tivoli
Park Tivoli

Park Tivoli of Amusementspark Tivoli is een attractiepark gelegen in Berg en Dal, nabij Nijmegen, Gelderland, Nederland. In de loop van de tijd zijn er meerdere eigenaren geweest en is het park diverse malen uitgebreid.
De meer dan 30 attracties en speeltoestellen in Amusementspark Tivoli zijn gericht op basisschoolkinderen vanaf 2 jaar.

Voor de jongste kinderen is er Harm’s Kippenfarm, het mini-reuzenrad, de botsauto’s, zweefmolen, draaimolen, buggy’s, 't Vliegende Piraatje, de Regenboogreis en binnenspeeltuin Circus Fun City. Bij Harm’s Kippenfarm is ook een speelplek voor de allerkleinsten, ’t Dreumeshofje, met een babyschommel, veer schildpad, zandbak en speelhuisje met glijbaantje.

Voor de wat oudere kinderen is er een achtbaan, Bee Bee, spookhuis “Het Griezelbos”, botsauto’s, Skypie, de Race Pop-ups en een luchtkussen. Achter de binnenspeeltuin is een speelplek voor de wat oudere kinderen, het Spring- en speelparadijs. Hier bevinden zich o.a. een grote Air trampoline, vierpersoonswip en een vogelnestschommel. Ook staan hier picknickbanken.

Binnenspeeltuin Circus Fun City heeft onder andere ballenbakken, glijbanen, touwbruggen en klimrekken. Voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) is er een apart speelhoekje met lachspiegels en grote stapelblokken. Voor de wat oudere kinderen en volwassenen staan er playstations.

Onderdeel van het park is een midgetgolfbaan.

Omgeving

Berg en Dal is een dorp in de Nederlandse gemeente Berg en Dal, nabij Nijmegen in de provincie Gelderland. Het dorp ligt Ingeklemd tussen Maas en Waal en is erg aantrekkelijk door het overweldigende landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. De grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal zijn naam aan ontleend, zorgen voor prachtige vergezichten.

Langs de Waal vind je een polderlandschap waar je kunt struinen in de uiterwaarden. Verderop ligt een stuwwal waar achter on-Hollandse heuvels verscholen liggen. De heuvels reiken tot een hoogte van wel 90 meter boven NAP. Niet gek dat je in deze bijzondere gemeente de mooiste landschappen tegenkomt!

In de omgeving van Park Tivoli

De faciliteiten van Park Tivoli

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: