Land van Jan Klaassen, Braamt,

Land van Jan Klaassen
Land van Jan Klaassen
Land van Jan Klaassen
Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen  is een pretpark in Braamt. In het pretpark kunnen kinderen spelen in een buitenspeeltuin van 30 000 m² en een binnenspeeltuin van 2000 m². In deze speeltuinen zijn verschillende speeltoestellen en attracties aanwezig. Ook is er de eetgelegenheid Katrijn met een terras.

Het thema dat op verschillende manieren in het hele pretpark terugkomt, is Jan Klaassen. Er worden dan ook poppenkastvoorstellingen gegeven in het grootste poppentheater van Nederland met Jan Klaassen in de hoofdrol.

Sinds 2011 beschikt het pretpark over een poppenspelmuseum. Marius Prein, oprichter van Het Land van Jan Klaassen, heeft in het museum een collectie van 60 jaar poppentheater met decorstukken en poppen. Deze zijn behalve in Nederland ook gebruikt bij optredens binnen Europa en tijdens internationale poppentheaterfestivals in Polen, Rusland, Iran, Pakistan en in het Caribisch gebied.

Klim/klauter, schommel of rol, maak een treinreis of ga van de 4-baans turboglijbaan en bezoek het poppentheater-museum. Op meerdere terrassen bestel je heerlijke broodjes, pannenkoeken, frites, ijsjes en drinken, maar zelf meenemen is toegestaan.

Ideaal voor een dag uit, verjaardagsfeest of reünie/ familiedag. Kom en beleef 1 van je leukste dagen. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Info Park

- Honden zijn helaas niet toegestaan.
- Er is een magnetron voor het opwarmen van babyvoeding.
- Eenmaal binnen zijn alle attracties gratis.
- Er is een poppenkastvoorstelling inbegrepen bij uw bezoek.
- Er is een slaapkamer aanwezig met bedjes voor een middagdutje (zelf beddengoed meenemen).
- Er zijn geen bolderkarren of kluisjes te huur.
- Er is een invalidetoilet aanwezig.
- Smulpakketten voor een korting op het eten, bestelt u bij de entree van het park.
- Om snelheid bij de kassa te bevorderen, graag alle e-tickets uitprinten en bij de kassa laten zien.

Omgeving

Braamt is een Nederlandse plaats in de gemeente Montferland, provincie Gelderland, enkele kilometers ten zuiden van de A18 en direct naast de doorgaande weg van Doetinchem naar 's-Heerenberg. Het dorp is gelegen in de streek Montferland.

Bezoek de gezellige middeleeuwse stadjes met smalle straatjes of kasteel Huis Bergh vol historie. Op de fiets of te voet ontdekt u het prachtige heuvellandschap en oerbossen en bent u zo in Duitsland. Ook het water is niet ver weg, met rivier de IJssel en kleine beken die door de regio stromen. Ervaar het veelzijdige landschap van de Achterhoek!

Trek uw wandelschoenen aan of huur een fiets. Met een stevig ontbijt bereidt u zich voor op een dag genieten in omgeving. Maak een prachtige tocht door de culturele en heuvelachtige omgeving. De lange afstandsroute ‘Montferlandse Toppen Wandelroute’ verbindt de 18 Montferlandse heuvels en biedt gevarieerde wandelroutes welke in gedeeltes gelopen kan worden.

In de omgeving van Land van Jan Klaassen

De faciliteiten van Land van Jan Klaassen

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: