Klein Zwitserland, Tegelen,

Speelpark Klein Zwitserland is een avonturenspeelpark in een parkachtige omgeving in Tegelen, Limburg. Het heeft in de eerste 70 jaar van zijn bestaan meer dan zes miljoen bezoekers getrokken.

Het park biedt naast de speeltoestellen in het seizoen elk weekend een roofvogelshow, er zijn minigolf-banen, labyrinten en, sinds het voorjaar van 2010, een natuurspeelbos.

Het 15 hectare grote park ligt in een fraai bebost terrein met grote hoogte verschillen. Deze ontstonden in het begin van de vorige eeuw, toen er een kleigroeve was op de plaats waar Klein Zwitserland nu is. De natuur heeft er een spannend gebied van gemaakt. Een uitdagender decor voor buiten spelen is nauwelijks voor te stellen. En geniet deze zomer van het spectaculaire zomer circus. Speelpark Klein Zwitserland is een compleet dagje uit met het hele gezin.

Lekker buiten spelen!Speelpark Klein Zwitserland combineert de charme van de speeltuin van vroeger met moderne en spannen speeltoestellen. Zo ligt er de langste buisglijbaan en Europa’s hoogste schommel. Beiden staan in het Guinessbook of Records. Dit jaar zijn er ook weer nieuwe speeltoestellen te vinden in het park zoals het speelschip en de spacebal, een gigantisch klimtoestel.

Traditionele speeltuin.
Drie terrassen van Klein Zwitserland behoren tot de oudste en meest nostalgische Speeltuin van Nederland. Misschien hebben je oma en opa hier nog wel gespeeld als kind. Klein Zwitserland is volgend jaar al 80 jaar oud en we doen ons uiterste best om deze traditionele schommels, wippen, draaimolens en de rollende ton in stand te houden.

Kleuterland
Klimmen, klauteren, schommelen, glijden… ‘Kleuterland’ is een beestachtig leuke, overzichtelijke speeltuin met speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Circus piste en Oet de Verf
Bij de circus piste is dit jaar het schilders atelier van Oet de Verf gevestigd. Laat je inspireren door het circus en ga met een echt kunstwerk naar huis. 

Piratenland
In ‘Piratenland’ beleef je je eigen piratenavontuur. Klim van toren naar toren, kruip door kanonsgaten en zwier via de kabelbaan van eiland naar eiland. Ga samen met je vriendjes en vriendinnetjes op pad en wie weet vind jij de verborgen schat.

Avonturenbos
Je kunt er hutten bouwen, of op het nieuwe schip een ontdekkingsreis maken naar onbekende landen. Het lijkt wel of je door de grootste zandbak van Nederland vaart.

Buitenzwembad en Alpenweide
Op warme dagen is niks lekkerder dan te spetteren en te plonsen in het buitenzwembad . En wist je dat de naastgelegen Alpenwei een prima plek is om te picknicken of in een van de ‘gras’ ligstoelen lekker te genieten van de zon?

Golf Rush
Betreed via een mijnschacht het Oude Wilde Westen en sla je slag op de avontuurlijke midgetgolfbaan. Met 18 holes vol speelplezier is de ‘Golf Rush’ een vermakelijk en sportief uitje voor het hele gezin.

Lekkere trek?
Mocht je trek hebben gekregen van al deze activiteiten? Laat je dan verwennen in het sfeervolle paviljoen ‘Op den Berg’ en kom heerlijk tot rust onder het genot van een lekker hapje en een drankje. Je mag gerust je eigen picknickmand meenemen om met je familie in een van de picknick hutjes je honger te stillen.

Omgeving

Tegelen is een Nederlands dorp en behoort tot de gemeente Venlo in Noord-Limburg. Tot 2001 was het een zelfstandige gemeente. Sindsdien hoort het bij Venlo. Het kloosterdorp Steyl maakt deel uit van dit stadsdeel Tegelen.
Tegelen ligt aan de Maas op een hoogte van ongeveer 18 meter. Naar het oosten toe, op het hoogterras, loopt de hoogte op tot bijna 50 meter. Hier bevinden zich de kleigroeven, en er ligt het natuurgebied Holtmühle, dat in Duitsland aansluit op het natuurgebied Ravensheide en het Brachterwald. Meer naar het noorden vindt men de Onderste en Bovenste Molen en het natuurgebied Jammerdaalse Heide.

Ontdek de prachtige omgeving van de Limburgse Maasvallei. Je kunt er leuke wandel- en fietstochten maken langs pittoreske dorpjes, het glooiende landschap en prachtige natuur. Ook zijn er diverse golfbanen in de nabije omgeving. Sla hier een balletje en geniet van een heerlijke dag in de natuur. Neem ook eens een kijkje bij de Hertog Jan bierbrouwerij of wandel door de kasteeltuinen in Arcen. Wil je nog meer cultuur? Bezoek dan de bruisende steden Venlo en Roermond.

 

 

Foto´s van Klein Zwitserland

In de omgeving van Klein Zwitserland

De faciliteiten van Klein Zwitserland

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht:

Door: janneke

Waardering: 9 / 10
Verbleven van 24-03-2019 tot 24-03-2019
Bericht: Leuke goedkope speeltuin voor kinderen. Advies is wel een 2e setje kleding en zwemspullen mee te nemen voor ze want ze kunnen hier erg vies worden. Er is veel om te klimmen en als het heet is kun je in Speelpark Klein Zwitserland ook heerlijk genieten van ons kindvriendelijke zwembad. We komen zeker nog eens terug.
Geschreven op: 28-03-2019