Sprookjesbos, Valkenburg,

Sprookjesbos Valkenburg
Sprookjesbos Valkenburg
Sprookjesbos Valkenburg
Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg is een kleinschalig themapark in Valkenburg, gemeente Valkenburg aan de Geul, in Limburg. Het ligt vrijwel direct naast het Geuldal en is gebouwd op de heuvelrug van de Heunsberg. Direct onder het park bevinden zich mergelgrotten, die ook deel uitmaken van het park. Het park richt zich op families met jonge kinderen.

Het park ligt op de Heunsberg gebouwd en heeft de hoofdingang onder aan de heuvel. In het wegenplan van het Sprookjesbos Valkenburg is een ovaal te herkennen. Alle bezoekers lopen op die manier dezelfde route langs de sprookjes en attracties: vanuit de hoofdentree loopt men naar boven waarna men aan de andere kant de heuvel afdaalt en zo weer bij de hoofdentree uitkomt. Ondanks de geringe oppervlakte is het park erg bosrijk en zijn er ook verschillende deelgebieden te onderscheiden. Het belangrijkste ingrediënt van het park zijn de 17 sprookjes. De deelgebieden in het park zijn:

De sprookjes
Speeltuin(en)
Restaurant en terrassen

Ontdek het park spelenderwijs. Klimmen, draaien, vliegen, glijden of gewoon met zand spelen? Misschien een slim potje schaak of petanque? Zwieren en zwaaien in de draaimolen of hopper-de-hop over de balanceerdraak… het Sprookjesbos is voor jong en oud.

Omgeving

Valkenburg is een stad in de Nederlandse gemeente Valkenburg aan de Geul, gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Valkenburg is de grootste kern en naamgever van deze gemeente. Valkenburg heeft een sterk toeristisch karakter. De historische stadskern met zijn vele horecagelegenheden, het omliggende heuvelland en een groot aantal toeristische attracties vormen de belangrijkste publiekstrekkers.

Wandelen en andere vormen van natuurbeleving behoren al sinds het midden van de 19e eeuw tot de pijlers van het toerisme in Valkenburg. Het Den Halderpark, het Odapark, Park Dersaborg en Kasteelpark Oost zijn kleinschalige stadsparken met gazons, boomgroepen, bloemperken, kunstwerken en rustbanken. Het Geulpark, het Rotspark en het Kuurpark zijn veel meer natuurparken, die uitnodigen tot stevige wandelingen. In de directe omgeving van Valkenburg bevinden zich verder diverse bossen en andere natuurgebieden, waaronder het Geuldal, de Cauberg, de Heunsberg, het Sint-Jansbosch, het Biebosch, het Schaelsbergerbos en het Ravensbosch. Een van oudsher populaire wandeling voert vanaf het centrum van Valkenburg langs de Geul en kasteel Oost naar de Drie Beeldjes, een 18e-eeuwse calvariegroep.

De belangrijkste toeristische trekpleisters zijn de natuur rondom Valkenburg, het beschermde stadsgezicht van het historische stadje, een groot aantal kastelen, enkele watermolens en diverse typisch Limburgse carréboerderijen, en verder een reeks toeristische attracties en evenementen. Het belangrijkste evenement qua aantal bezoekers is Kerststad Valkenburg, de verzamelnaam voor een aantal activiteiten in de maand december, waaronder meerdere kerstmarkten in mergelgrotten en een wekelijkse christmas parade.

 

In de omgeving van Sprookjesbos

De faciliteiten van Sprookjesbos

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: