Rijk der Kabouters, Eext,

Rijk der Kabouters
Rijk der Kabouters
Rijk der Kabouters
Rijk der Kabouters

Een leuk uitje met kinderen tot 8 jaar. Wandelen over kronkelpaadjes tussen de kabouters die hier wonen. Op de route tal van verhaaltjes, gedichtjes en feiten over de kabouters. Door het mooie bos ligt ook een skelterbaan en kan er kaboutergolf gespeeld worden. Er is een speeltuin met springkussen. De kabouterhut heeft een binnen- en buitenterras voor een versnapering, lekker warme chocolademelk met een stukje appeltaart bijvoorbeeld. In de kabouterhut is ook een speelhoek. Tevens zijn er leuke kabouter souvenirs te koop. Voor de allerkleinsten is er een verschoningsruimte. Parkeren is gratis. Honden zijn aangelijnd welkom.

Over kronkelpaadjes loop je door het magische en interactieve bos waar honderden kabouters wonen, werken en plezier maken. In het bos wonen ook trollen. Tijdens de wandeling kan je als kabouter op de foto. In de kabouterstraat kan je skelteren, er is een behendigheidsbaantje en speel een potje kaboutergolf. Het park is tevens geschikt voor een kinderfeestje of een schoolreisje.

Rijk der Kabouters heeft een geheel omheinde speeltuin. Hier kan je klimmen, glijden en bouwen met xl blokken. Er is een zandbak met tractortjes, een verkeersplein en een springkussen.

De kabouterhut heeft een binnen en buitenterras. Hier kan je terecht voor een drankje en er is een bescheiden menukaart met oa poffertjes en tosti. In het kabouterwinkeltje zijn tal van leuke kabouterartikelen te vinden.

Op het terrein van Rijk der Kabouters staan drie vakantiehuisjes. Het is mogelijk om wat langer van het park te genieten maar ook van de prachtige omgeving.

Omgeving

Eext is een dorp in de gemeente Aa en Hunze in de Nederlandse provincie Drenthe, nabij Gieten, gelegen op de Hondsrug. Het dorp heeft 1.379 inwoners (1 januari 2016).Het dorpje Eext ligt vlakbij de Staatsbossen en de Drentse Aa. Beide zijn prachtige gebieden om er te wandelen of te fietsen. Daarnaast is er in de omgeving veel te doen. Je kunt een bezoek brengen aan de stad Groningen, dierenpark Emmen of kinderattractiepark Plopsaland.

Eext bestaat uit een combinatie van verschillende brinken, waaromheen van oudsher de boerderijen en woningen geschaard waren.
In de omgeving van Eext liggen enkele hunebedden. Hunebed D14 ligt in Eexterhalte tegenover het voormalig station.D14 is een van de grotere hunebedden in Nederland, het hunebed is 18 meter lang en 4,5 meter breed. Het heeft 18 draagstenen en 2 sluitstenen. Tegenwoordig zijn nog zes dekstenen aanwezig, waarschijnlijk waren dit er oorspronkelijk acht of negen. Er zijn nog 3 poortstenen en 8 kransstenen overgebleven.

 

In de omgeving van Rijk der Kabouters

De faciliteiten van Rijk der Kabouters