Het Tegelmuseum, Otterlo,

Het Tegelmuseum
Het Tegelmuseum
Het Tegelmuseum
Het Tegelmuseum

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design.

De collectie van het Nederlands Tegelmuseum is divers. U vindt indrukwekkende tegeltableaus die eeuwenlang paleizen, kerken, scholen, winkels en huizen versierden. Van Hollandse renaissance naar barok, van tegels in Art Nouveau en Art-Decostijl naar kunstwerken van onder meer Maurits Escher en Karel Appel.

Openingstijden en prijzen
Dinsdag tot en met zondag en op feestdagen van 13.00 - 17:00 uur

Museum gesloten: maandag (m.u.v. feestdagen), op 25 december en 1 januari

Groepen kunnen voor bezoek op afspraak ook in de ochtend terecht.
Het museum is volledig toegankelijk voor minder mobiele bezoekers.

Entree

Volwassenen: € 6,50

Kinderen t/m 12 jaar: € 3,00

Groepen vanaf 15 personen: € 5,00 p.p.

Scholengroepen: € 2,50 p.p.

Vrienden, Museumkaart & Rembrandtkaart: Gratis

Omgeving

Otterlo is een esdorp in de Nederlandse gemeente Ede, provincie Gelderland.  Vlak bij Otterlo ligt het Nationaal Park De Hoge Veluwe. De prachtige zandverstuivingen, heidevelden en bijzondere naald- en loofbossen zorgen dat u ogen en oren te kort komt. Verder is het een thuis voor edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen. In het park ligt ook het beroemde jachtshuis Sint Hubertus en het Kröller Müller museum.Met de wind in de rug en een goedgevulde picknickmand achterop, bent er dan ook wel even zoet!  Na de rust en stilte van de omliggende natuur is juist de reuring van modestad Arnhem een welkome afwisseling voor gezellige shopmiddagen en culinaire avondjes uit. Het Rode Kruismonument aan de Harskamperweg herinnert aan de massale evacuaties na het mislukken van de Operatie Market Garden in 1944.

Langs de Planken Wambuisweg richting Ede bevindt zich het Uitkijkpunt Valenberg.

 

In de omgeving van Het Tegelmuseum

De faciliteiten van Het Tegelmuseum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: