Het Jenevermuseum, Schiedam,

Het Jenevermuseum
Het Jenevermuseum
Het Jenevermuseum
Het Jenevermuseum

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam bevindt zich sinds 1996 in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij, (De Locomotief) aan de Lange Haven 74-76 in Schiedam, de stad die bekend werd als jeneverhoofdstad van de wereld.

Het museum toont een bijzondere collectie die vertelt over de geschiedenis en achtergronden van jenever en jeneverstoken in Nederland. Denk daarbij aan reclame-uitingen, verpakkingsmateriaal of glaswerk. Er is meestal een wisseltentoonstelling te bewonderen. Het museum beschikt over een proeflokaal en niet te vergeten de historische branderij waar moutwijnjenever gestookt wordt volgens de Oud-Hollandsche Methode en naar receptuur uit 1700. De moutwijn, gestookt uit rogge en gerstemout, wordt 3 jaar gelagerd en vervolgens gebotteld onder de naam 'Old Schiedam'.

Het museum stond in 1998 model voor het 79e Delfts blauwe huisje van de KLM.

Daarnaast maak je kennis met een aantal distillateurs met een rijke familietraditie. Ook zie je hoe jenever invloed uitoefende op de grafische sector. Bijzondere reclamematerialen en affiches geven een mooi beeld van de afgelopen decennia!

Omgeving

Schiedam is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente neemt deel aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.
Schiedam is gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen, oorspronkelijk aan de Schie en later ook aan de Nieuwe Maas.
De stad staat bekend om haar jenever en de hoogste molens ter wereld! Neem eens een kijkje bij deze zeven stellingmolens, zoals de Babbersmolen. Bovendien heeft het een prachtige historische binnenstad met o.a. de St. Liduina Basiliek, de Grote of St. Janskerk, de Korenbeurs en de Havenkerk.

 

In de omgeving van Het Jenevermuseum

De faciliteiten van Het Jenevermuseum

Cijfer (tussen 1 en 10):
Naam:
Vorige Pagina:
Datum van uw vakantie:
Bericht: